KUOPIO. Tappara onnistui saamaan tuloksellisesti paremman alun toisessa finaaliottelussa torstaina Niiralan montussa.

Neljä ja puolta minuuttia ennen avauserän loppua nelosketjun sentterin Juhani Jasu napautti kiekon yläkulmaan vastahyökkäyksestä.

Aiemmin erän aikana Jasu oli saanut varsin heppoisen jäähyn, josta KalPa ei kuitenkaan saanut avausmaalia.

Torstain pelin alkumetreillä olosuhdemuutokset ovat näkyneet varsin rajusti. Hakametsän selvästi pienemmän kaukalon jälkeen Kuopion isoon kaukaloon siirtyminen on tuonut lisää tempoa peliin. Varsinkin vierasjoukkue Tappara on karvannut jopa poikkeuksellisen ylhäältä ja pyrkinyt luomaan painetta KalPan puolustukseen.

Kirvesrinnat ovat tällä hetkellä finaalisarjassa tappiolla, sillä KalPa haki tiistaina vierasvoiton Hakametsästä. Silloin loppulukemat olivat KalPan hyväksi 3-2.