© Kuva: Juha Tamminen

Tappara-tähti itse keskiössä Kuopion kohutapauksessa – ”Lähtee vähän lapasesta”

TAMPERE. Torstaina Kuopiossa toisen finaaliottelun yhteydessä kohutapaukseksi nousi kolmannen erän päättymisen jälkeen sattunut välikohtaus, jossa Tapparan Veli-Matti Savinaisen mailasta lensi palanen kohti selostajatoimittajaa Mikko Juntusta.

Asiasta on näkynyt jos jonkinlaisia versioita.

Tapparan puolelta kultakypärä Henrik Haapala oli itse tapauksen keskiössä, sillä rikkoutuneesta mailasta lentänyt palanen (lapa) osui ensin häneen.

– Tuntui vain, että joku osuu mua perseeseen. Sitten käännyin katsomaan ja se oli osunut kaveria siinä edellä. Noh, en mä nyt tiedä siitä, että jos miekaniskuksi sanotaan. Ehkä se lähtee vähän lapasesta, Haapala sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Sitä voi kaikki sitten miettiä, että kuinka kovaa se tuli.

Haapala itse oli ensimmäisenä auttamassa Juntusta.

– Hän kaatui mahalleen maahan ja koitin nostaa, mutta en saanut nostettua. Jos seisoo siinä, missä me mennään koppiin, niin ei siitä oikein mihinkään päässyt. Koitin saada nostettua ja en saanut, sitten mentiin koppiin.

Haapalalla jäi uskomus siitä, ettei Savinainen edes tiennyt ensin osuneensa Juntuseen mailankappaleillaan.

– Uskon, että ”Vellu” katsoi niin, että se palanen osui mua perseeseen ja multa se ei rupea pahoittelemaan tuollaisia. Olisiko hän sitten ajatellut niin, että tippuiko joku katsomosta alas siihen, kun yhtäkkiä joku makasi maassa.

– Harmittava tilanne.

Savinainen itse ei suostunut kommentoimaan asiaa perjantaina.

Kuopiossa Tapparan ja ylipäätänsä vierasjoukkueiden pelaajat poistuvat pukuhuoneeseen kaukalon reunaa pitkin, missä pelin jälkeen oli useampi median henkilö.

– Ehkä tyhmää sanoa, mutta olisiko kaverin pitänytkään seistä siinä. Harmittava juttu, toivottavasti kaveri on kunnossa, Haapala kävi läpi.

Tilanne eteni kurinpitokäsittelyyn ja nyt Tapparan leirissä odotellaan sitä, että saako Savinainen pelikieltoa tapahtuneesta vai ei.

– Onhan se aina helppo sanoa, että ei pitäisi lyödä mailaa poikki. Finaaleita kun pelataan ja tunteet ovat pinnassa, niin varmaan yhdellä sun toisella kävi se mielessä. Helppo sanoa, ettei pitäisi lyödä ja varmaan Vellu ottaisi sen takaisin, jos pystyisi. Ehkä tuota on vähän liioiteltu mun mielestä.

– Pitää jättää tuollaiset pois ja keskittyä pelaamiseen.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!