Toronto Maple Leafsin nuori suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen tulitti kaksi maalia sunnuntain vastaisena yönä pelatussa NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa osaottelussa.

Kapanen ratkaisi sensaatiomaisesti voiton Maple Leafsille toisessa jatkoerässä, kun peliä oli pelattu peräti 91 minuuttia.

20-vuotiaan Kapasen isä Sami Kapanen,44, seuraa tiiviisti poikansa NHL-pelejä.

Isä-Kapanen ei kuitenkaan ymmärrettävästä syystä pysty katsomaan yöllä alkavia pelejä, koska hänen johtama Kuopion KalPa pääsi Liigan finaaleihin.

– En katsonut Kasperin peliä, Sami myöntää Sportsnetille.

– Olen niin puhki meidän peliemme jälkeen. Käytän niin paljon energiaa siihen. Penkin takana seisomisesta tulee paineita ja hermostuneisuutta. Lopetin pelaamisen vasta äskettäin (2014) ja joskus tuntuu, että olen avuton, kun en voi osallistua peliin ja auttaa tekemällä jotain, hän jatkaa.

Isä-Kapanen katsoo aina aamuisin ensimmäisenä poikansa suoritukset Pohjois-Amerikassa.

– Pidän aina sormeni ristissä ja toivon parasta. Kun katsoit hänen reaktiota voittomaaliin, niin näet, että hän on taivaissa ja kuinka paljon tämä merkitsee hänelle. Hänellä on tapa ja kyky nousta isoissa tilanteissa, kuten U-20 MM-kisoissa ja joissain turnauksissa ennen sitä, Sami Kapanen kertoo.

”Lätkäisänä” Kapanen on äärimmäisen iloinen poikansa suorituksista, vaikka hän on pystynyt jo nyt yhteen suoritukseen mihin hän ei itse kyennyt NHL-urallaan.

– Minulle se on vain isällistä iloa katso jotain tuollaista. Sitten palaat takaisin ja alat miettimään. Paska, en koskaan tehnyt jatkomaalia NHL:n pudotuspeleissä ja hän teki sen toisessa pelissään, isä-Kapanen sanailee.

– Olen todella iloinen hänen puolestaan.