© Kuva: Getty Images

NHL-tähtipelaajalla erittäin vaikeaa kaukalossa – lähinnä selviytyy jäällä

37-vuotias San Jose Sharksin supertähti Joe Thornton ei ole tällä hetkellä oma itsensä pudotuspeleissä Edmonton Oilersia vastaan.

Kesken sarjan loukkaantumisen jälkeen palannut hyökkääjä syötti yhden osuman aikaisin perjantaina pelatun pudotuspelisarjan viidennen ottelun avauserässä, mutta tämän jälkeen konkarilta alkoi loppua bensa ottelun edetessä.

Vuosi sitten Thornton oli joukkueensa sankari, kun San Jose eteni finaaleihin asti. Sharksin ykkössentteri nakutti runkosarjassa 82 tehopistettä, minkä lisäksi hän tehtaili 24 pudotuspeliottelussa loistavat 21 tehoa.

Yhden kesän aikana ikääntyvän hyökkääjän taso laski rajusti. Tällä kaudella selvästi hidastunut Thornton teki runkosarjassa 50 tehopistettä, ja nyt pudotuspeleissä hän ei pysy nuorempien tahdissa.

Perjantaina pelatussa jatkoajassa San Jose oli joukkueena täysin vastaantulija Oilersia vastaan, mutta erityisesti Thorntonin panos pisti silmään, kun kiekollisesta pelistä elävä hyökkääjä lähinnä selviytyi vaihdosta toiseen.

Näyttää vahvasti siltä, että loistavan uran pelanneen Thorntonin mestaruusjahti jää tänä keväänä lyhyeksi ja tuskaiseksi.

Henri Havusela

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!