Carolina Hurricanes kutsui suomalaisen hyökkääjälupauksen Janne Kuokkasen seuran AHL-joukkue Charlotte Checkersin riveihin keskiviikkoiltana. (Lue uutinen aiheesta)

18-vuotias Kuokkanen pelasi huikean kauden Kanadan juniorisarja OHL:ssä.

Carolinan vuoden 2016 NHL:n varaustilaisuuden toisen kierroksen (43:s) varauksella valittu suomalaislupaus teki runkosarjassa 60 pelissä 26 maalia ja 36 syöttöpistettä.

Kuokkanen oli hurjassa vireessä OHL:n pudotuspeleissä. Maalipörssin kärkinimi summasi 14 ottelussa 10 maalia ja kuusi syöttöpistettä.

Hurricanesin apulais-GM ja jääkiekkopuolen johtaja Mike Vellucci antoi isoja kehusanoja seuran nuoresta lupauksesta.

– Hän oli tulessa ja pelasi loistavasti OHL:n pudotuspeleissä. Hän on viisas kaveri. Hänen peliälynsä on uskomatonta, Vellucci hehkuttaa Hurricanesin verkkosivujen tuotannosta vastaavalle toimittajalle Michael Smithille.

Vellucci löytää Kuokkasesta samaa kuin Hurricanesin suomalaistähdestä Sebastian Ahosta.

– En halua laittaa mitään paineita hänelle, mutta hän on vähän kuin Aho. He molemmat ovat Suomesta, molemmilla on loistava peliäly, molemmat ovat hyviä luistelijoita ja kummallakin on mahtava laukaus.

AHL-joukkue Checkers aloittaa ensi yönä pudotuspelit. Kuokkanen saattaa päästä loukkaantumisista kärsivän joukkueen kokoonpanoon.