NHL-puolustajan tuhkimotarina – viikko sitten sopimus, nyt iso rooli pudotuspeleissä

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin vasta 19-vuotiaan puolustaja Charlie McAvoy elää unelmaansa juuri tällä hetkellä.

NHL:n pudotuspelien kynnyksellä puolustajien loukkaantumisista kärsinyt Bruins teki viikko sitten NHL-sopimuksen viime kesän ykköskierroksen varaukselleen, jotta se saisi tarvittavan määrän puolustajia Ottawa Senatorsia vastaan pelattavaan ottelusarjaan.

Yliopistokiekkoa ja vain neljä AHL-ottelua tällä kaudella pelanneen jenkkipuolustajan sopimuksen ajateltiin olevan vain hätäratkaisu epätoivoisessa tilanteessa olleelta joukkueelta.

Viikkoa myöhemmin McAvoy on pelannut joukkueensa toiseksi isoimmat peliminuutit molemmissa Bruinsin pudotuspeliotteluissa, jotka ovat samalla hänen kaksi ensimmäistä NHL-otteluaan.

Kiekollinen rightin puolelta laukova puolustaja oli lauantaina isossa roolissa muun muassa ylivoimalla, kun Bruins hävisi jatkoajalla Senatorsille 4-3. Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1.

Nuorten MM-kilpailuissa loistanut ja Bostonin yliopistojoukkueen parhaimmistoon tällä kaudella kuulunut puolustaja tuskin osasi kuvitella, että kausi jatkuisi vielä isossa roolissa NHL:n pudotuspeleissä.