Menestysjoukkueita rakentanut GM välttämässä potkut NHL:ssä – ”Olemme kaikki pettyneitä”

© Kuva: Getty Images

Tällä kaudella NHL:ssä Detroit Red Wings jäi pudotuspelien ulkopuolelle pitkän, pitkän tauon jälkeen.

Edellisen kerran Red Wings missasi kevään pelit aivan 1990-luvun alkuvaiheilla.

Red Wings on jättänyt kysymysmerkkejä ilmoille ja seuran suuntaan on kyselty sitä, nähdäänkö johtoportaassa mahdollisesti muutoksia floppauksen jäljiltä?

– Olemme kaikki pettyneitä tähän kauteen ja näin omistajan näkökulmasta, tiedän, että Ken on pettynyt, valmennusjohto on pettynyt ja tiedän, että pelaajat ovat pettyneitä tähän, Red Wingsin omistaja Christopher Ilitch sanoi Detroit Free Pressin mukaan.

– Sanottuani tuon, minulla on 100-prosenttinen luotto Keniin. Hän on mainio GM ja varapresidentti, Ilitch jatkoi.

Red Wingsissä Holland on toiminut seuran GM:nä jo kaudesta 1997-98 lähtien. Tänä aikana hän on ollut kokoamassa useita menestysjoukkueita. Red Wings on juhlinut kolmesti Stanley Cupin voittoa Hollandin ollessa GM:nä.

Holland on puolestaan päättämässä siitä, jatkaako päävalmentaja Jeff Blashill penkin takana. Puheiden perusteella vaikuttaa siltä, että kyllä, on jatkamassa.

Blashill on toiminut kahden kauden ajan Red Wingsin päävalmentajana. Hän hyppäsi tehtävään sen jälkeen kun Mike Babcock siirtyi Toronto Maple Leafsiin.

Joukkueen rakenteen osalta Holland sanoi myös mielipiteensä, viitaten siihen, onko nyt tiedossa rajuja muutoksia.

– Minusta, esimerkiksi uudelleenrakennus kestää 8-10 vuotta. Kun miettii joukkueita, jotka ovat menneet sellaisen läpi, ei siellä olla menty monia kertoja pudotuspeleihin kyseisenä aikana, Holland sanoi.