Toronto Maple Leafsin AHL-joukkue Toronto Marliesin riveissä pelaava suomalaisvahti Kasimir Kaskisuo valitsi neljä vuotta sitten normaalista poikkeavan reitin ammattikiekkoilijaksi.

Jokereiden juniorimyllyn läpi käynyt 23-vuotias Kaskisuo päätti lähteä A-juniori-ikäisenä kokeilemaan onneaan Pohjois-Amerikkaan NAHL-junioriliigaan.

Suomalaisvahti torjui huikealla 94,4 torjuntaprosentilla ensimmäisellä kaudellaan vieraalla maaperällä.

Kaskisuo valittiin nopeasti Minnesota-Duluthin yliopistoon huiman ensimmäisen vuoden jälkeen. Siellä nuori maalivahti vietti kaksi kautta ollen yksi sarjan parhaimpia maalivahteja.

– Minulla oli kavereita, jotka pelasivat yliopistosarjassa, mutta se on reitti mistä harva Suomessa kuulee. Lähdin todella innoissani sinne. Minulla ei mennyt hyvin Suomessa. Halusin pelata juniorikiekkoa kotimaassa, mutta minulle tarjottiin hyviä kouluvaihtoehtoja Yhdysvalloista, Kaskisuo kertoo The Star -lehdelle.

Kaskisuo loistavat otteet herättivät huomiota NHL:n puolella ja hän sai NHL-sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

Kaskisuo edustaa tällä hetkellä Toronton farmijoukkue Marliesin riveissä. Joukkue pelaa parhaillaan AHL:n pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella Albany Devilsiä vastaan. Sarja on Marliesin eduksi 2-1.

ECHL:n ja AHL:n välillä runkosarjassa pompotellulle Kaskisuolle avautui yllättäen aloittavan maalivahdin paikka pudotuspeleissä ykkösvahti Garret Sparksin loukkaannuttua.

Suomalaistorjuja on pelannut torjuntaprosentilla 93,8 kahdessa pelaamassaan pudotuspeliottelussa.

Marliesin päävalmentaja Sheldon Keefe arvostaa suuresti Kaskisuon suorituksia.

– Hän on näyttänyt, että hänellä on itseluottamusta. Hän on odottanut mahdollisuuttaan ja nyt hän on valmis. Hänen joukkuetoverinsa uskovat häneen. Heillä on hyvä fiilis, kun hän on maalissa. Hän tuo juuri sitä laajuutta kokoonpanoon, mitä haluat organisaatioon, kun yksi maalivahdeista (Sparks) loukkaantuu, Keefe sanailee.

Kaskisuo on aloittava maalivahti Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä pelattavassa neljännessä pudotuspeliottelussa. Ensimmäisenä kolme voittoa saanut joukkue etenee seuraavalle kierrokselle.