NHL julkisti ehdokkaat sarjan parhaalle maalivahdille jaettavaan Vezina-palkintoon.

Tämän vuoden kolmeksi finalistiksi valittiin Columbus Blue Jacketsin Sergei Bobrovski, Montreal Canadiensin Carey Price ja Washington Capitalsin Braden Holtby.

Vuonna 2013 Vezina-pystin voittanut Bobrovksi torjui 41 voittoa NHL:n yllättäjäjoukkue Blue Jacketsille. Venäläisvahdilla oli NHL:n paras päästettyjen maalien keskiarvo (2,06) ja torjuntaprosentti (93,1). Bobrovski torjui kolme nollapeliä 63 pelaamassaan ottelussaan.

Canadiensin ykköstähti Price pelasi viime kaudella vain 12 ottelua loukkaantumisen takia, mutta palasi tälle kaudelle tutussa huimassa vireessään. Kanadalaisvahdin päästettyjen maalien keskiarvo (2,23) oli NHL:n kuudenneksi paras ja torjuntaprosentti (92,3) yhdeksänneksi paras.

Price torjui joukkueelleen 37 voittoa ja hänestä tuli NHL:n historian ensimmäinen maalivahti, joka on pystynyt voittamaan kauden 10 ensimmäistä ottelua. Price voitti Vezina-palkinnon kaudella 2014-15.

Hallitseva NHL:n paras maalivahti -palkinnon voittaja Holtby torjui 40 voittoa Washingtonille tällä kaudella. Holbyt torjuntaprosentti (92,5) oli NHL:n neljänneksi paras. Kanadalaisen päästettyjen maalien keskiarvo (2,07) oli sarjan toiseksi paras.

Parhaan maalivahdin valitsee NHL-seurojen GM:t.