Chicago Blackhawksin kausi päättyi tylysti, kun Nashville Predators lähetti viime vuosien huippujoukkueen lomille suoraan neljässä ottelussa.

Tuloksesta heräsi kysymys: Onko Chicagon valtakausi ohi?

Tätä kysymystä pohtii myös Chicago Tribunen toimittaja Chris Hine.

Hine nostaa esiin, että Chicagon pakiston avainnimistä suurin osa alkaa olla ikääntyneitä ja parhaat päivänsä nähneitä. Pudotuspeleissä isoa roolia kantoivat esimerkiksi siirtorajalla manageri Stan Bowmanin hankkima Johnny Oduya, 35, sekä Brian Campbell, 38.

– Bowman yritti löytää uudelleen edellisten Stanley Cup -joukkueidensa taian tällä puolustuksella. Se oli kuitenkin laastariratkaisu, joka näytti hyvältä vain paperilta, Hine toteaa.

– Ehkä ”Hawks” ei vain pystynyt luistelemaan Predatorsin kanssa, koska he eivät olleet yhtä nopeita, etenkän puolustuksessa.

Hinen mukaan Blackhawksin on tehtävä todella hyvää työtä nuorten puolustajiensa kehittämisessä, jos joukkue haluaa edelleen taistella Stanley Cupista tulevina vuosina.

– Nimien joukossa ovat Gustav Forsling, joka pelasi 38 ottelua tällä kaudella, Erik Gustafsson, joka pelasi 41 ottelua vuosi sitten, muttei murtautunut kokoonpanoon tällä kaudella, Viktor Svedberg (27 ottelua vuosi sitten), Ville Pokka sekä Lucas Carlsson, joka vietti vuoden SHL:ssä, Hine luettelee.

Chicagolla ei ole Hinen mielestä aikaa odottaa, tuloksia pitäisi tulla nopeasti. Pokan pitäisi siis ottaa isoja askeleita kehityksessä, mutta kausi AHL:ssä oli nyt vaikea.

Lisäksi kesällä vaanii peikko, kun Vegas Golden Knights saattaa napata jonkun pakistosta.

– Kuka täyttää minuutit kolmen parhaan puolustajan takana ja miten, on avainkysymys seuraavalle kaudelle ja siitä eteenpäin, Hine kirjoittaa.

– On vaikea sanoa, ketkä voisivat olla ratkaisuna.

Suomalaisesta näkökulmasta tietysti toivotaan, että yksi nimi olisi nimenomaan Pokka.