Liigan kevään pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Tappara-kapteeni Jukka Peltola ymmärtää Winnipeg Jetsin Patrik Laineen päätöstä jättää kevään MM-kisat väliin.

Laine on saanut kovaa kritiikkiä joiltain Leijonien faneilta, jotka olisivat halunneet nuoren maalitykin Pariisissa ja Kölnissä pelattaviin kisoihin.

Laine on pelannut reilun vuoden sisään nuorten ja aikuisten MM-kisat, Liigan pudotuspelit, World Cupin ja NHL-kauden, joten nuorukainen päätti, että nyt on parempi ottaa aikaa levolle.

– Jokainen tapaus on ihan täysin omansa. Minun mielestäni kaikilla on oikeus tehdä niin kuin hyvältä tuntuu. Jätkät pelaavat varsinkin NHL:ssä niin karmean pitkän kauden, että varmasti kroppa tuntuu tällä hetkellä tyhjältä. Mielestäni se on ihan täysin oikeutettua, jos joku haluaa jäädä pois, Peltola sanoi Aamulehdelle Tapparan mestaruushuhlissa.

Leijonien MM-kisajoukkueen spekulaatioissa olevalta Peltolta tuli myös tiukka kuitti heille, jotka ovat Lainetta kritisoineet:

– Haluaisin sanoa näille ihmisille, että menkää kokeilemaan yksi sellainen putki, jonka esimerkiksi ”Pate” veti läpi. Kannattaa kokeilla ensin ja vasta sitten miettiä, mitä sanoo, Peltola totesi.

Aamulehden alkuperäinen juttu löytyy täältä.