© Kuva: Getty Images

Yllättävä tieto – Edmontonin toinen suomalaispelaaja pelasi farmissa jopa Jesse Puljujärveä tehokkaammin

Jesse Puljujärvi on ollut tehokas pelaaja Edmonton Oilersin farmijoukkueessa. Seuran toinen suomalaispeluri oli pari kautta takaperin vielä Puljujärveäkin tehokkaampi tilastojen valossa.

NHL-toimittaja Allan Mitchell on vertaillut Oilersin nuoriksi lupauksiksi listattavien pelaajien tehoilua farmiliiga AHL:ssä kolmen viime kauden ajalta.

Mitchell toteaa, että Puljujärvi on pelannut tällä kaudella Bakersfield Condorsin nutussa 26 ottelua pistein 9+12=21. Kun pisteet suhteuttaa suomalaislupauksen saamaan peliaikaan, niin Puljujärvi on tehnyt tilastojen mukaan 2,31 tehopistettä 60 minuuttia kohden.

Puljujärven lukema on Oilersin nuorten lupausten neljänneksi paras AHL:ssä kausien 2014-2017 aikana. Pari vuotta takaperin löytyy kuitenkin kovempi suomalaislukema.

Kaudella 2014-2015 ensimmäistä kauttaan Oilersin organisaatiossa pelannut Iiro Pakarinen takoi farmissa 39 pelissä pisteet 17+11=28. Pakarisen saamaan jääaikaan suhteutettuna hänen teholukemaksi muodostuu 2,62 pistettä 60 minuuttia kohden.

Pakarisen lukema on kolmanneksi paras kolmen viime kauden periodilla. Tehokkain oli Anton Lander kaudella 2014-2015. Hän teki tuolloin 2,74 tehopistettä 60 minuuttia kohden.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!