© Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knightsin laajennusdraftiin suunnitteilla uusi sääntö – potentiaalia mullistaa koko tapahtuman?

NHL:ään uutena joukkueena ensi kaudella saapuva Vegas Golden Knights saa aloittaa laajennusdraftissa pelaajien valitsemisen kesäkuun 18. päivä. Nyt varaussääntöihin ollaan tuomassa uudistusta, jolla saattaa olla isokin vaikutus Vegasin valintoihin.

Heinäkuun 1. päivä on NHL:n sopimusten viimeinen päivä. Osalla pelaajista sopimus loppuu silloin ja osalla jatkuu. Siitä päivästä lähtien jokainen joukkue voi solmia sopimuksia vapaiden pelaajien kanssa.

NHL:n laajennusdraftiin ollaan tuomassa sääntöä, joka oikeuttaisi Vegas Golden Knightsin tekemään sopimuksia tulevien vapaiden pelaajien kanssa 18.-20. kesäkuuta välisenä (48 tuntia) aikana, eli kaksi päivää ennen laajennusdraftin viimeistä päivämäärää.

Tämä tarkoittaa sitä, että Vegas saisi etulyöntiaseman uusien vapaiden pelaajien vaalimisessa ennen kaikkia muita joukkueita. Sääntöön liittyy tietenkin yksi juju.

Jos Vegas tekee sopimuksen tulevan vapaan pelaajan kanssa, kuvitellaan nyt vaikka esimerkiksi Bostonilta vapautuvan pelaajan kanssa. Sen jälkeen Vegas ei saa poimia enää yhtään pelaajaa Bostonilta varaustilaisuudessa.

– Me tulemme saamaan ikkunan neuvotella vapaiden pelaajien kanssa. Me neuvottelemme vapaiden pelaajien kanssa heidän kiinnostuksen tason mukaan. Tällä hetkellä on vaikeaa tietää teemmekö sopimuksen yhdenkään vapaan pelaajan kanssa, kertoo Vegasin GM George McPhee Vegasin kotisivuilla.

– Meillä tulee olemaan tapaamisia, joiden perusteella katsomme, sopiiko vapaa pelaaja meille vai ei. Et tiedä mitä tapahtuu ennen kuin alat tekemään puheluita.

Vegas neuvottelee NHL:n kanssa myös ylimääräisestä varauspäivästä. Tällä hetkellä kaikki valinnat täytyvät olla tehty kesäkuun 21. päivään mennessä valmiit.

– Meillä on ollut neuvotteluja lisäpäivästä. Nostimme asian esille, koska 1990-luvun laajennusjoukkueilla oli 3-5 päivää aikaa tehdä pelaajavalinnat. Meillä on vain kaksi. Pyysimme NHL:ltä, jos he voisivat harkita sen nostamista, McPhee kommentoi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!