© Kuva: Getty Images

Vastustajan valmentaja räyhäsi Sebastian Ahon maalista – NHL antoi vastauksensa

New York Rangersin päävalmentaja Alain Vigneault ei ollut kovin tyytyväinen Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä pelatun Carolina Hurricanes -ottelun tapahtumista.

Vigneaultia kismetti Hurricanesin 3-3-tasoitusmaali, josta vastasi Sebastian Aho.

Suomalaistulokas tykitti kuin Timo Jutila keväällä 1995, kun Ahon lonkkalämäri upposi ohi Rangersin suomalaisvahdin Antti Raannan. Eikä viimeistelyssä ollut mitään vikaa, enemmänkin puhetta riitti siitä, mitä Raannan edessä tapahtui.

Hurricanesin hyökkääjä Elias Lindholm osui Raantaan niin, että suomalaistorjujan maski nousi ja peitti Raannan näkyvyyden.

Vigneault haastoi osuman maalivahdin estämisenä.

– Kaikkien niiden haastojen jälkeen, mitä olen tehnyt, olin aivan 100-prosenttisen varma siitä, että olen oikeassa, Vigneault sanoi pelin jälkeen.

Mutta ei.

Maali hyväksyttiin, koska siinä ei ollut tuomariston ja Torontossa tilannetta tarkastelleiden mielestä mitään väärää.

– Aluksi tuomari sanoi, että se oli hyvä maali, koska Antti oli maalivahdin alueen ulkopuolella. Oikeasti Antin molemmat jalat olivat maalivahdin alueella ja siellä oli selkeä kontakti hänen maskiinsa. Sen myötä hän ei sitten nähnyt itse laukausta. Sitten he sanoivat, että Antin jalat olivat alueella, mutta hänen päänsä oli alueen ulkopuolella, Vigneault pyöritteli päätään.

– Minusta se oli väärä tuomio.

Vigneault murjaisi pelin jälkeen piikin NHL:n suuntaan.

– Tästä teidän pitää kysyä liigalta. He kuitenkin kääntävät sen niin, että he näyttävät hyvältä. Niin siinä aina käy.

Noh, asiastahan kysyttiin liigan johdolta. New York Post sai vastauksen NHL:n puhemieheltä, Steve Mayerilta.

– Puhemiehen mukaan kontakti tapahtui maalivahdin alueen ulkopuolella, Postissa kirjoitettiin.

– Lindholm ei ollut alueella, hän liikkui sivuttaissuuntaisesti ja hän ei tehnyt mitään tarkoituksellista liikettä Raantaan päin, Mayer sanoi.

Puhemiehen antama lausunto tuki vahvasti selityksiä, joita NHL antoi heti pelin yhteydessä.

– Sen jälkeen, kun tilannetta oli tarkisteltu kaikista mahdollisista kuvakulmista, NHL:n operatiivinen johto sekä tuomarit varmistivat sen, ettei kyseessä ollut maalivahdin estäminen.

Osuma nousi kulminaatiopisteeksi itse ottelussa, sillä piakkoin tasoituksen jälkeen Aho iski illan toisensa ja toi Hurricanesille 4-3-voiton.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!