Philadeplhia Flyersiin siirtorajalla Tampa Bay Lightningista siirtynyt Valtteri Filppula pelaa ensi yönä ensimmäisen ottelun Flyers-paidassa.

Muutaman viikon päästä 33-vuotta täyttävä Filppula kertoo jännittävänsä ensimmäistä otteluaan uudessa joukkueessa.

– Olen varma, että tulen olemaan hermostunut ensimmäisessä aloituksessa. Toivottavasti vaan hyvällä tavalla. Olen todellakin innoissani nyt. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja voitamme, kommentoi Filppula Philly.com-verkkolehdelle.

Filppulan kausi Tampa Bayssa alkoi loistavasti, mutta tehopisteiden määrä hiipui kauden edetessä roimasti. Suomalaishyökkääjä on tehnyt 59:ssä ottelussa tehopisteet 7+27=34.

Filppula kyseli Philadelphiassa pelanneilta suomalaisilta Ville Leinolta ja Kimmo Timoselta minkälainen paikka hänen tuleva kotikaupunkinsa on.

– Minulla on muutama kaveri jotka pelasivat täällä, ja heillä oli pelkästään hyvää sanottavaa. Oli helppo valita Philadelphia mukaan listalle, kertoo Filppula.

– Tämä on hyvä joukkue ja hyvä organisaatio, hän jatkaa.

Filppula oli innoissaan, että näyttävän uran Flyers-paidassa pelannut Timonen asustaa vielä uransa jälkeenkin Philadelphiassa.

– Hän (Timonen) asuu vieläkin siellä, eikö niin? Se on hyvä merkki siitä, että se on hyvä paikka. Hänellä ei ollut kuin hyvää sanottavaa, Filppula kertoo.

Philadelphiassa kaksi kautta pelannut Leino oli Timosen kanssa samoilla linjoilla.

– Hän (Leino) sanoi vain hyviä asioita kaupungista, avaa Filppula.

Uutista päivitetty 5:49.