Tuukka Rask jää todennäköisesti loistavasta kaudesta huolimatta nuolemaan näppejään kilpailussa Vezina Trophystä, eli NHL:n runkosarjan parhaalle maalivahdille jaettavasta palkinnosta.

Rask on ollut joukkueensa tuki ja turva, kun Boston Bruins on kampeamassa itseään pudotuspelien viimeisille paikoille. Suomalainen on aloittanut 58 ottelua ja torjunut niissä 33 voittoa torjuntaprosentilla 91.1.

Loistavasta henkilökohtaisesta kaudesta huolimatta Vezina pitäisi ehdottomasti jakaa tällä kaudella Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin maalivahdilleSergei Bobrovskille.

Venäläisvahti on omalta osaltaan yksi suurimpia syitä siihen, että ennen kauden alkua NHL:n häntäpäähän arvioitu joukkue on pelannut itsensä taistelemaan itäisen konferennsin voitosta.

Bobrovski on torjunut 56 aloittamastaan ottelusta peräti 39 voittoa, mikä on eniten tämän kauden maalivahdeista. Lisäksi hänellä on kaikista ykkösmaalivahdeista pienin päästettyjen maalien keskiarvo (2.04) sekä paras torjuntaprosentti 93.1.

Joulukuussa Bobrovski valittiin NHL:ssä kuukauden pelaajaksi hänen voitettuaan kaikki pelaamansa 12 ottelua.

28-vuotias maalivahti on pystynyt huimiin lukemiin, vaikka hänen edessään ei missään nimessä pelaa NHL:n paras puolustus. Columbuksen alakerrassa on runsaasti nuorta osaamista, joten huippumaalivahti on joukkueensa menestymisen kannalta ollut kaikki kaikessa.

Bobrovski voitti Vezinan jo aiemmin urallaan vuonna 2013. Nyt hänen haastajinaan ovat Washington Capitalsin Braden Holtby sekä Minnesota Wildin Devan Dubnyk.