Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby oli monella tapaa esillä yön NHL-kierroksella.

Crosby ehti sikailla ja tehdä yhden kauden hienoimmista maaleista.

Sikailussa kohteena oli Sabresin tähtihyökkääjä Ryan O’Reilly, jota Crosby huitaisi mailalla haarojen väliin.

Näyttävässä maalissa taas Crosby nosti kiekon jalalla omalta alueelta. Sen jälkeen hän puikkelehti Sabresin puolustuksen läpi ja lopuksi hän pamautti yhdellä kädellä kiekon Sabresin nuottaan. Vielä niin, että itse laukaus tuli rystypuolelta.

Osuman näet täältä.

Kyseinen suoritus hämmensi pahasti Sabresin maalivatia Robin Lehneriä.

– Uskoisin, että monet maalivahdit tässä sarjassa lukevat tuon tilanteen niin, että hän aikoo kääntää rystyltä takaisin kämmenelle. Niin ainakin itse luulin, Lehner ihmetteli Buffalo Newsille.

– Ei tässä liigassa ole kuin ehkä yksi tai kaksi, jotka voivat tehdä tuollaisia maaleja, Lehner antoi kehut Penguinsin supertähdelle.

Penguinsin puolella osumaa ihasteltiin herkeämättä.

– Hän tekee jotain aivan uskomattomia juttuja, sellaisia, mitä me teemme harjoituksissa pelleillen. Olen varma, että voisin tehdä tuollaisen harjoituksissa, mutta en aio tehdä sitä täydessä vauhdissa puolustajien läpi mentäessä. Nuo ovat niitä asioita, jotka erottavat hänen muista, Penguins-sentteri Nick Bonino hehkutti.

– Tuo oli aivan maailmanluokan suoritus. Mietin itse, että miten toimisin tuollaisessa läpiajossa. Tuo oli vaikea tilanne siksi, koska hän piti kiekon niin, että hän pystyi tekemään todella nopean ratkaisun. Tuossa on oltava kuitenkin valmiina siihen, että hän kääntää nopeasti kämmenelle, koska muuten et koskaan saa pysäytettyä sitä. Tuollaista on vaikea lukea. Ei ole montaa kaveria, jotka pystyvät tekemään noin, Penguinsin maalivahti Matt Murray kehaisi.

Penguins vei taiston nimiinsä lopulta lukemin 3-1. Samalla hallitsevat mestarit varmistivat paikkansa kevään pudotuspeleissä.