NHL:ssä Patrik Laineen ja Joel Armian edustaman Winnipeg Jetsin unelma pudotuspelipaikasta elää yhä, mutta matkan varrelle on mahtunut jos jonkinlaisia haasteita.

Vaikka erityisesti Laine on hurmannut maaleillaan ja tulokaskauden suorituksillaan, on Jetsillä riittänyt ongelmia erityisesti omassa päässä.

Jets on päästänyt koko sarjassa eniten maaleja, jopa enemmän kuin aivan umpisurkean kauden keskellä oleva Colorado Avalanche.

Yksi iso syy tälle on ollut ailahteleva puolustuspelaaminen. Mutta sen takana maalivahdit ja heidän suoritukset ovat puhututtaneet illasta toiseen.

– Maalivahdeilla tärkeää on se, ettei hyvän ja huonon illan ero ole liian suuri. Kaikilla meillä on huonoja päiviä, mutta parhailla maalivahdeilla niitä hyviä iltoja on enemmän kuin huonoja iltoja. Eikä tuossa ole kyse iästä, vaan enemmänkin kokemuksesta. Monesti noissa tapauksissa pitää vain antaa aikaa ja luottoa, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice puhui Jetsin maalivahtitilanteesta Winnipeg Sunin mukaan.

Jetsillä katseet kääntyvät Connor Hellebuyckiin, jonka harteille on asetettu ykköstorjujan viittaa.

Hellebuyck on torjunut tällä kaudella 44 ottelussa, joissa hänen selkänsä taakse on pamautettu osumia 2,87 maalin keskiarvolla. Torjuntaprosentti hänellä on 90,7.

– Odotan aina olevani koko sarjan tai koko maailman paras maalivahti. Olen varma, että jokainen maalivahti yrittää ajatella noin. Jokainen haluaa olla paras. Mutta en voi murehtia sitä, mitä muut odottavat minulta. Minun pitää vain murehtia omista odotuksistani, eli siitä, että olen parhaimmillani joka päivä. Kun siihen pyrkii, niin sitä on koko ajan lähempänä ja lähempänä olotilaa, missä on iloinen siitä, missä itse on.

– Olen aina ollut iso ja tylsä maalivahti. Olen hieman mennyt sivuraiteelle siitä. Olen yrittänyt olla jotain, mitä en ole. Nyt olen taas saamassa kiinni siitä omasta jutustani, Hellebuyck itse miettii.

Hellebuyck on ehtinyt olla vaikeuksien keskellä. Hänet on otettu pois maalilta jo kuudesti tällä kaudella.

– Olen mennyt läpi helvetin. Nyt pidän siitä, missä olen.

– Aluksi yritin liikaa elää muiden odotusten mukaan. Ei sillä ole väliä, mitä muut ajattelevat. Olen päässyt tänne sen kautta, mikä on toiminut aiemmin. Ei minun tarvitse muuttaa sitä tyyliä. Ei minun pidä olla sellainen, minkä muut mieltävät täydelliseksi. Minun pitää olla omasta mielestäni täydellinen maalivahti ja se tuo sitten tuloksen mukanaan.

– Pelini on kuitenkin parhaalla tasolla missä se on koskaan ollut. Jos jatkan näin, se tulee riittämään. Jos vain pysyn omassa jutussani kiinni, tulen voittamaan Stanley Cupin ja Vezina Trophyn joku päivä, Hellebuyck uhkuu.

Ainakin itsevarmuutta riittää.

Vaikka Hellebuyckilla on riittänyt vaikeuksia kauden aikana, on Jets antanut luottoa hänelle. Esimerkiksi nyt Hellebuyckilla on alla seitsemän peräkkäistä starttia. Kahdeksas on tulossa, kun Jets kohtaa kotiottelussa St. Louis Bluesin Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Jetsin päävalmentajan Mauricen mukaan Hellebuyckin itsevarmuus ei välity vain puheista. 23-vuotias veräjänvartija on ottanut vaikeudet vastaan ”pirun hyvin”.

– Olemme käyneet keskusteluja ja hän on ollut hyvin optimistinen, hyvin itsevarmana. Hän selvästi näkee ne osa-alueet, joissa hänen on petrattava, Maurice miettii.

Jets kaipaa kiperästi hyviä suorituksia Hellebuyckilta. Sen pitää pystyä korjaamaan iso ongelma, eli päästettyjen maalien määrä, jotta se pystyy taistelemaan runkosarjan loppuvaiheilla vielä pudotuspelipaikasta.

Tällä hetkellä Jetsin ero juuri viivan päällä keikkuvaan Bluesiin on viisi pistettä.