© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen kilpakumppani repi eroa loisto-ottelullaan – ”Vaikuttavaa”

Muun muassa Winnipeg Jetsin Patrik Laineen ja Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn kanssa koko NHL:n maalipörssin voitosta taisteleva Brad Marchand kohenteli asemiaan tilastossa tiistain vastaisena yönä.

Boston Bruinsin hyökkääjä iski nimttäin kolme kertaa päätöserässä Vancouver Canucksia vastaan ja johdatti joukkueensa 6-3-voittoon. Kolmas osuma syntyi tyhjään maaliin vajaa puoli minuuttia ennen päätössummeria. Marchand nappasi myös syöttöpisteen David Backesin viimeistelemään avausmaaliin.

– Hän tietää kautemme hankalan tilanteen ja teki tulosta. Hän haluaa venyttää kauttamme, ei kahta kysymystä siitä, ja se näkyy joka ilta, Bruinsin käskijä Bruce Cassidy hehkutti Boston Heraldille.

Etenkin Marchandin toinen maali oli komea, sillä hyökkääjä riisti kiekon Henrik Sediniltä, pisti Vancouver-puolustuksen nippuun ja viimeisteli rystyltä osuman ohi Ryan Millerin.

– Vaikuttavaa. Tuollaisia maaleja ei näe liian usein, joten siitä pitää nauttia, kun sellainen tulee, ketjukaveri Patrice Bergeron kehui.

Marchand johtaa nyt maalipörssiä yhdessä Crosbyn kanssa, kun molemmilla on 35 tehtyä osumaa. Jaetulla kolmannella sijalla 33 osumallaan ovat Laineen lisäks myös Pittsburghin Jevgeni Malkin ja Montreal Canadiensin Max Pacioretty.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!