© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen itseluottamus ihailtavalla tasolla: ”Olen aina luottanut itseeni”

Keskustelu NHL:n vuoden tulokkaan tittelistä käy kuumana Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin ja Patrik Laineen välillä. NHL.comin haastattelussa Laine saa täyden tuen Winnipeg Jetsin päävalmentajalta Paul Mauricelta.

– Ihmiset Torontossa ja Winnipegissä uskovat, että juuri heidän pelaajansa kuuluisi voittaa Calder Trophyn (tulokaspalkinnon).

– Minulla on ollut mahdollisuus nähdä joka päivä Laineen kädet, kaikki hänen maalinsa ja sitä miettii, että tämä kaveri on paras nuorukainen tässä sarjassa. Uskon, että Torontossa ajatellaan Matthewsista samoin, Maurice kertoo.

Laineella on kasassa 33 maalia, ja Matthews on vain yhden maalin perässä. Molemmat jahtaavat 40 maalin rajaa, jota ei ole kukaan pystynyt rikkomaan alle 20-vuotiaana tulokkaana kauden 1992-93 jälkeen, jolloin Eric Lindros tykitti 41 kaappia.

Maurice on saanut kauden aikana hieroa silmiään ihastellessaan Laineen jäätävän tehokasta laukausta.

– Hänellä on laukaus, mitä kukaan ei ymmärrä. Hänen laukauksensa suoraan syötöstä lähtee ihmeellisellä nopeudella. Rannelaukaus lähtee lavasta ennen kuin kuvittelet hänen pystyvän saamaan sen lähtemään. Hänen iässään, tai missä tahansa iässä, et vain näe tuollaista vetoa kovin usein, Maurice ihmettelee.

Laine on omien sanojensa mukaan luottanut itseensä alusta saakka. Hän tietää jo pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla ja tekemään maaleja NHL:ssä.

– Minulla oli itseluottamusta heti kauden alusta asti. Mutta olen aina uskonut itseeni. Kauden alkuun verrattuna nyt on vain helpompi nähdä, että tulen olemaan hyvä pelaaja tässä sarjassa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!