© Kuva: Getty Images

NHL:n parhaisiin pakkeihin kuuluva piakkoin sopimuspöydälle – huonoja uutisia muille halukkaille

San Jose Sharks yrittää yltää jälleen Stanley Cup -finaaleihin. Se onnistui kyseisessä tempussa viime kaudella, jolloin se taisteli pytystä Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Penguins oli kuitenkin vahvempi, mutta nyt Sharks kyttää revanssia.

Eteen on tulossa kuitenkin toinen iso haaste.

Tämän kauden aikana Sharks onnistui tekemään ison jatkosopimuksen tähtipuolustajansa Brent Burnsin kanssa.

Burnsista olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti tämän kauden jälkeen.

Sharksin puolustuksessa myös toinen tähti Marc-Edouard Vlasic on hiljalleen valumassa sopimuksensa loppupäähän.

Vlasicilla on jäljellä vielä yksi vuosi nykyistä diiliään.

Sharks voi tehdä hänen kanssaan jatkosopimuksen kesällä.

Sitä myös Vlasic itse on haluamassa.

– Rakastan olla täällä. En ole hirveästi sellainen kaveri, joka haluaa pelata 3-4 eri seurassa. Pidän kaupungista ja pidän organisaatiosta. Olemme jatkuvasti kilpailukykyisiä. Joten miksi ei? Haluan pelata koko urani ajan San Josessa, Vlasic täräytti suoraan Sportsnetsin toimittajalle Elliotte Friedmanille.

Tällä kaudella Burnsia on hehkutettu vaikka kuinka paljon ja hän on ykkösehdokas vuoden puolustajaksi, eli Norris Trophyn voittajaksi.

Mutta samaisen puolustuksen sisällä myös Vlasic ansaitsee paljon kunniaa.

Vlasicista on kehittynyt yksi NHL:n parhaista yleispuolustajista.

Sharksissa hän ja Justin Braun pelaavat jatkuvasti vastustajien parhaita pelaajia vastaan, mikä taas vapauttaa Burnsille tilaa loistamiin.

Vlasic on kuulunut Kanadan maajoukkueen vakiokalustoon jo vuosien ajan. Tilille on napsahtanut muun muassa olympiakultaa ja World Cupin voitto.

29-vuotias Vlasic solmi viiden kauden mittaisen sopimuksen jo kesällä 2012. Siinä palkkojen keskiarvo on yhdelle kaudelle 4,25 miljoonaa dollaria.

Sharksilla on tällä hetkellä varsin kohtuullinen tilanne palkkakaton suhteen. Siihen on tulossa kovasti tilaa jo ensi kaudelle, mikäli Sharks ei tee jatkosopimuksia kokeneiden Joe Thorntonin ja Patrick Marleaun kanssa. Joka tapauksessa Vlasicille voi odottaa selvää palkankorotusta.

Kanadalaispuolustaja on kuitenkin väläytellyt mahdollisuutta pitkälle jatkolle, missä hän todennäköisesti voisi vielä antaa pientä alennusta Sharksille.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!