© Kuva: Getty Images

NHL-tähti siirtohuhujen jälkeen karmivan heikossa vireessä – ”Hullua miten pahaksi tämä on mennyt”

NHL:n siirtorajan yhteydessä ja jo hyvissä ajoissa ennen sitä Colorado Avalanchen Matt Duchene pyöri sitkeästi siirtohuhujen keskellä.

Duchenea ja Avalanchen toista tähtihyökkääjää Gabriel Landeskogia vietiin muualle.

Taustasyy spekulaatioille ja huhuille oli se, että Avalanche halusi raporttien mukaan ravistella rivejään umpisurkean kauden yhteydessä.

Avalanchen pudotuspelihaaveet karkasivat käsistä jo ajat sitten.

Mutta vaikka Duchenea ei treidattu siirtorajalla ja pahin huhuvaihe jäi taakse, ei se ole näkynyt mitenkään hänen otteissaan.

Viimeisissä 25 ottelussa Duchene on iskenyt vain yhden maalin!

Tällä hetkellä 26-vuotias sentteri on peräti 11 ottelun mittaisessa pisteettömässä putkessa.

– Tämä on varmaan pahin jakso, missä olen koskaan ollut. On hullua, miten pahaksi tämä on mennyt. Ehkä sitä ei kannata upota liikaa tämmöiseen, vaan pitää tajuta se, että joskus tämä on osa peliä, Duchene pohti Denver Postille.

Duchenea ja muita Avalanchen jäseniä on yritetty herätellä ketjumuutoksien myötä. Arizona Coyotesia vastaan Duchene istutettiin Landeskogin ja Mikko Rantasen vierelle. Rantanen on kahdeksan ottelun pisteettömässä putkessa, eikä Landeskogin virekään ole ollut mitenkään kovin hurja.

– Asiat eivät mene hyvin oikeastaan kellään, jos miettii tuloksentekoa. Olen varmasti se pahin esimerkki. Mutta ei tässä kyse ole siitä, ettemmekö yrittäisi.

63 ottelussa Duchene on kasannut kokoon tehot 16+20=36. Meneillään on aivan selkeästi heikoin kausi hänen urallaan, varsinkin jos laskee pistekeskiarvon mukaan.

Duchenen huhutaan vaihtavan maisemaa kesällä. Raporttien mukaan Avalanche ei halunnut kaupata tähtikaksikkoa tämän kauden siirtorajalla siksi, että kesällä se voisi saada enemmän mielenkiintoa ja paremman hinnan Duchenelle ja Landeskogille.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!