© Kuva: Getty Images

NHL-tähti katkaisi karmivan maalittoman putkensa – kiitos kuuluu NHL-legendalle

New York Rangersin sentteri Derek Stepan onnistui katkaisemaan hänen jättimäisen 23 ottelun maalittoman putken viime yönä Detroit Red Wingsiä vastaan.

Maali oli Rangersille kosmeettinen 4-1-johtomaali kolmannen erän viimeisellä neljällä minuutilla, mutta Stepanille se oli elämääkin tärkeämpi maali sillä hetkellä.

– Tämä oli mennyt jo melkein siihen pisteeseen, että olin puutunut tähän tilanteeseen ja ajattelin, että tämä on tässä. Olen saanut niin paljon maalipaikkoja viimeisessä kahdessa pelissä, avautuu Stepan 23 ottelun maalittomasta putkestaan SNY-lehdelle.

Stepan sai ketjutoveriltaan Chris Kreideriltä upean syötön tilanteessa, josta maalintekovaikeuksista kärsivä jenkkisentteri sai ampua lähes tyhjään maaliin.

– Tiesin, että maalivahti oli huonosti sijoittautunut, joten minun täytyi vain osua maaliin, kommentoi Stepan osumastaan.

Edellisen kerran tammikuun 17. päivä maalin iskenyt Stepan sai maalinteko-ongelmiinsa apua eläköityneeltä legendalta Martin St.Louisilta. Urallaan 1134:ssä ottelussa tehopisteet 391+642=1033 tehnyt St.Louis kärsi itse 15 ottelun maalittoman putken saavuttuaan New York Rangersiin viimeisellä kaudellaan. Hän pystyi kokemuksellaan auttamaan Stepanin vaikeaa tilannetta.

Stepan soitti St.Lousille neljä ottelua sitten ja keskustelu keskittyi lähinnä jääkiekkoon.

– Kun Marty tuli ensimmäisen kerran New Yorkiin hänellä kesti 15 ottelua ensimmäisen maalin tekemiseen. Hän kertoi, että se tuntui vuodelta. Me puhuimme Martyn kanssa puhelimessa paljon jääkiekosta, jääkiekkonörttijutuista ja pelitilanteista, Stepan kertoo.

– Pelasimme yhdessä täällä ja minun oli aina hyvä nojata häneen ja hän antoi minulle hyviä vinkkejä. Hänellä on paljon kokemusta ja hän voi samaistua minuun vahvasti.

St.Louis tiesi saman tien Stepanin puhelun tarkoituksen, koska hän seuraa paljon Rangersin pelejä ja tiesi nuoren tähden maalintekovaikeuksista

– Hän katsoo meidän pelejä. Hän on Connecticutista. Hän tietää mitä täällä on meneillään. Hän antoi minun avautua ja päästää ulos kaiken tarvittavan. Hän opetti minulle asioita, jotka saattoivat auttaa minua, avaa Stepan.

Voit katsoa Stepanin osuman klikkaamalla tästä. (NHL.com)

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!