© Kuva: Getty Images

NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin sen kuin puhututtaa – ”Se olisi pettymys”

NHL-pelaajien osallistuminen seuraaviin talviolympialaisiin on yhä iso puheenaihe.

Asialle ei ole tullut ratkaisua, vieläkään.

Olympialaiset ovat ohjelmassa alle vuoden päästä. Päätöksiin liittyen aiemmin esillä olleet takarajat ovat tulleet vastaan hyvä aika sitten.

Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei NHL lähtisi yhteisenä rintamana Etelä-Koreassa järjestettävään turnaukseen.

– Jos mikään ei muutu, emme ole menossa, NHL:n varakomissaari Bill Daly totesi aiemmin.

Tällä hetkellä onkin vain ajankysymys, milloin NHL ilmoittaa jättävänsä olympialaiset välistä.

– Se (päätös) olisi pettymys. Uskoisin, että pelaajat haluavat lähteä. Mutta saa nähdä, miten asia kääntyy, Kanadaa kaksissa viimeisimmissä olympialaisissa edustanut Patrice Bergeron sanoi CSN NorthEastin mukaan.

– Olympialaiset ovat kuitenkin maailman isoin urheilutapahtuma. Urheilijana sellaiseen haluaa osallistua. Minulla ainakin on ollut kaksi upeaa kokemusta. On vaikea sanoa ”ei” sellaiselle. Kaiken lisäksi noissa on tarjottu myös mahtavaa jääkiekkoa faneille.

Bergeron saa tulitukea muilta Bruinsin olympiakävijöiltä.

– Oman maan edustaminen asiassa, mitä teen elääkseni, on yksi upeimmista hetkistä, mitä olen kokenut urani aikana. Pääsen sitten mukaan tai en, uskon, että seuraava sukupolvi ansaitsee sen mahdollisuuden, USA:n riveissä viimeisissä kaksissa olympialaisissa viilettänyt David Backes sanoi.

Mukana kuviossa on myös se, että mikäli NHL päättää olla lähtemättä olympialaisiin, ei osa tähdistä aio kunnioittaa yleistä linjaa.

Esimerkiksi Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin ja Nicklas Bäckström ovat ilmoittaneet lähtevänsä Etelä-Koreaan, oli päätös mikä hyvänsä.

– Jos Ovetshkin lähtee, Bäckström lähtee, mitä esimerkiksi T.J. Oshie tekee? Kuka muu lähtee Capitalsilla? Jos heiltä puuttuu 5-6 tärkeää kaveria olympialaisten ajan, niin en usko, että he ovat yhtä vahvoja siihen verrattuna kuin että kaikki olisivat mukana, Backes pyörittelee.

Iso taustatekijä olympiapäätöksessä on ollut yllättäen raha. Kansainvälinen olympiakomitea IOC ei ole ollut halukas maksamaan NHL-pelaajien lento- ja vakuutusmaksuja. Tämä taas on suututtanut NHL:n, joka on ollut aiemmin jakamassa kuluja IOC:n kanssa.

– Se bisnespuoli tässä kuitenkin vaikuttaa. On kuitenkin parempi, että jonkunlainen päätös saadaan aikaiseksi. Mutta jätämme asian jonkun muun käsiin. Jonkun hyvän neuvottelijan, koska esimerkiksi minä olen loppupeleissä vain pelaaja, Backes mietti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!