Toronto Maple Leafs kutsui lupaavan suomalaishyökkääjän Kasperi Kapasen AHL-joukkue Toronto Marliesista aiemmin tänään.

Toronton päävalmentaja Mike Babcock asetti Kapasen neloskenttään kahden kokeneen rouhijan Brian Boylen ja Matt Martinin viereen. Huipputaitavalle ja räjähtävän nopeuden omaavalle Kapaselle odotetaan rouhivampaa roolia joukkueessa ja mahdollisesti jopa alivoima-aikaakin olisi tiedossa.

– Olen seurannut häntä paljon. Olisimme voineet kutsua hänet aiemminkin, mutta hän loukkaantui. Hän dominoi AHL:ssä, mutta sitten hän loukkaantui. Hän tuo nopeutta. Hän saa Martinin ja Boylen paljon nopeammaksi. Meillä ei ole yhtään niin nopeaa pelaajaa kuin hän, ylistää Babcock Maple Leafs hot stove -verkkolehden mukaan.

Kapanen pelasi AHL:ssä ykköskenttää ja teki 43:ssä ottelussa tehopisteet 18+25=43. Babcock haluaa laittaa Kapasen joukkueen neloskenttään ja alivoimalle.

– Odotamme häneltä karvauspeliä, ja todella hyvää alivoimapeliä meille, ja ihan vain lisää nopeutta joukkueellemme, kertoo Babcock.

Kapanen debytoi keskiviikon vastaisena yönä, kun vastaan asettuu Florida Panthers. 20-vuotias kolmannen polven kiekkoilija uskoo olevansa valmis tämän kauden NHL-debyyttiin.

– Tuntuu hyvältä. Olen pelannut aika hyvin tänä vuonna. Minulla oli loukkaantuminen, mikä oli pieni takaisku, mutta mielestäni tein kovaa töitä ja nyt oloni on lähes 100 prosenttista. Olen todella iloinen, että saan olla täällä, iloitsee Kapanen.

Kapanen päässyt tällä kaudella pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan vakituisesti alivoimaa. Hänestä uskotaankin tulevan potentiaalinen uusi alivoimaspesialisti Leafsille.

– En puhunut heille kovin paljoa. Kävimme läpi vain alivoimajuttuja ja joitain taktisen puolen asioita. He sanoivat minulle vain, että ota rauhassa ja pidä hauskaa. Sitä olen täällä tekemässä.

Kapanen pelasi viime kaudella yhdeksän ottelua NHL:n puolella, mutta tehopisteitä ei nuorelle suomalaiselle kerennyt tulla. Nyt Kapanen saa uuden yrityksen omien sanojensa mukaan isompana ja vahvempana.

– Mielestäni olen paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja. Olen isompi, vahvempi ja nopeampi verrattuna viime kauteen. Se nostaa itseluottamusta.