© Kuva: Getty Images

Mikko Koivun ja Mikael Granlundin ketju yksi NHL:n parhaista – vaikea voittaa

Suomalainen kiekkoyleisö on saanut olla erityisen ylpeä Minnesota Wildin kapteenin Mikko Koivun ja elämänsä parasta kautta pelaavan Mikael Granlundin loistavista otteista.

Suomalaiskaksikko on kaikilla mittareilla yksi koko NHL:n parhaista tutkapareista. Granlund on sarjan pistepörssin 11. sijalla 65 tehopisteen (24+41) turvin.

Myös Koivu on tehnyt puolustuspää edellä pelaavalle keskushyökkääjälle loistavat pisteet 18+34=52. Tehopisteiden lisäksi Minnesotan ykköskentän hyökkääjät keikkuvat tehotilastossa NHL:n kärkipäässä.

Ketjun kolmas lenkki Jason Zucker on tilaston jaetulla kärkipaikalla lukemalla +33. Kovulla lukema on +28 ja Granlundilla +25.

Kentällisen työmoraali on ihailtavalla tasolla ja se pelaa joka ilta voitosta loistavan kahden suunnan pelinsä turvin. Ei ole vahinko, että tämän kentällisen johdolla joukkue on läntisen konferenssin toisella sijalla.

Jos NHL:ssä palkittaisiin runkosarjan paras kentällinen, olisi Wildin ykkösketju vahvoilla. On mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle Minnesota etenee suomalaisten johtaessa etulinjassa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!