Minnesota Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau on NHL.comin asiantuntijaraadin ehdokas vuoden valmentajaksi.

NHL:n verkkosivuille kirjoittavan 13 hengen toimittajakaartin mukaan Boudreau on vahvimmin tyrkyllä Jack Adams -palkinnon saajaksi. Boudreau sai äänestyksessä 55 ääntä. Toiseksi tullut Columbus Blue Jacketsin John Tortorella sai 46 ääntä.

Boudreau on tehnyt kovaa tulosta Wildin peräsimessä. Wild on kerännyt eniten pisteitä läntisessä konferenssissa. Koko NHL:ssä parempaan saldoon on pystynyt vain Washington Capitals.

Viime vuonna huhtikuun lopulla Boudrau sai potkut Anaheim Ducksilta. Kahdeksaa päivää myöhemmin Wild tiedotti solmineensa Boudreaun kanssa sopimuksen.

– Pidän siitä, että olemme pelanneet melko johdonmukaisesti. Olen kuitenkin sitä mieltä, että meillä on vielä varaa parantaa ja voimme olla paljon parempia, Boudreau totesi.

Yksi Boudreaun isoimmista oivalluksista oli laittaa yhteen Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Jason Zucker. Hyökkäysvitja on ollut yksi NHL:n tehokkaimmista.

– Mikon ketju liikuttaa kiekkoa todella nopeasti. Kun liikuttaa kiekkoa nopeasti ja menee maalille, niin sieltä ne maalit tulevat. He laukovat, menevät maalille ja he tietävät mitä maalin tekeminen vaatii. Helppo kaava, Boudreau kuvaili.