© Kuva: Getty Images

Mikä mättää Minnesotassa? – Wildin hyvä vire on tällä hetkellä pelkkä muisto

Vielä helmikuulla Minnesota Wild oli Mikael Granlundin ja Mikko Koivun johdolla tulikuumassa vireessä ja marssi lähes voitosta voittoon.

Maaliskuussa seinä on kuitenkin noussut vastaan.

Kun Wild hävisi sunnuntain vastaisena yönä Winnipeg Jetsille, oli tappio joukkueen viides peräkkäinen ja seitsemäs edelliseen kahdeksaan otteluun. Jetsiä vastaan joukkue jäi jo avauserässä 4-0-tappioasemaan, mutta nousi vielä tasoihin. Lopulta Josh Morrissey iski kuitenkin Jetsin 5-4-voittoon.

– Saimme paljon opittavaa avauserästä. Asioita, joita ei vain voi antaa tapahtua. Toisessa erässä pelasimme hyvin, joukkueen kärkihyökkääjä Zach Parise kommentoi Star Tribunelle.

Joukkue on edelleen läntisen konferenssin toisena, mutta Wildin huonon vireen ansiosta Chicago Blackhawks on marssimassa konferenssivoittoon ja kotietuun, jos joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä.

Suuri osa joukkueesta on pelannut nyt heikommankin jakson aikana ihan mukiinmenevästi, mutta aiemmin tällä kaudella nähdylle NHL:n kärkitasolle Wild ei ole enää päässyt. Joukkueen tiivis yhtenäisyys on rakoillut, ja monen kokeneen pelaajan taso on notkahtanut pahaan aikaan.

Monella on edessään kova tasonnoston paikka, jos Wild haaveilee pitkästä keväästä. Esimerkiksi yli viiden miljoonan kausipalkan Jason Pominville tippui Jets-ottelun kokoonpanosta kokonaan pois.

– Tämä on vaikea jakso meille. Kukaan ei auta meitä, paitsi me itse, Eric Staal puhisi viikonloppuna lehdelle.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!