© Kuva: Getty Images

Maalitykkilegenda kritisoi jyrkästi nyky-NHL:ää – ”Se on kuin flipperipeliä”

NHL:ssä mahtavan uran pelannut New York Islanders -legenda Mike Bossy on avannut sanaisen arkkunsa nyky-NHL:n viihdearvosta. Urallaan 573 osumaa ampunut maalipyssy ei pidä suunnasta mihin NHL-kiekko on menossa.

60-vuotias Bossy uskoo, että pelaajat ovat paremmassa kunnossa kuin ennen, mutta ottelut ovat silti menneet tylsempään suuntaan.

– Pelaajat ovat parempia kuin koskaan, älkää ymmärtäkö minua väärin. He ovat paremmassa kunnossa, heillä on paljon parempi ravintotiede ja heidän varusteensa ovat parempia, mutta peli on nykyään niin yksitoikkoista katsottavaa. Usein se on kuin flipperipeliä, avautuu Bossy New York Postin mukaan.

Yhtenä syynä jääkiekon muutokseen Bossy pitää pelin kasvanutta nopeutta.

– Siitä on tullut liian nopeaa. Se ei ole enää niin kiinnostavaa kuin se voisi olla. Et näe kovin paljon hienoja suorituksia enää. Jätkät vain laittavat kiekon päätyyn ja menevät takaisin pisteiden kohdalle. Kaikki vain kasaantuvat maalin eteen.

– Joskus maalin edessä saattaa olla yhdeksän kaveria. Niin moni laukaus blokataan ja pelaajat pelkäävät laukoa, kertoo peräti yhdeksällä NHL-kaudella yli 50 maalia iskenyt Bossy.

Neljä Stanley Cupia voittanut Bossy löytää ratkaisun sääntömuutoksista.

– Haluisin nähdä koripallosta tutun suojatun alueen maalin eteen. Sitten voisimme viheltää laittomia puolustuksia. Hyvät kiekonkäsittelijät, kovat taklaukset ja maalivahtien akrobaattiset torjunnat, eikä vain kiekon osuminen maalivahtiin – se on viihdettä minulle, Bossy avaa.

– Peli on niin nopeata. Kaikki on kiinni reaktioista. Kavereiden pitää tehdä päätökset silmänräpäyksessä. Ennen voitiin valmistella suorituksia, mutta nykyään ei ole aikaa siihen. Kaikki on vain reaktiota.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.