© Kuva: Juha Tamminen

Liiga-sensaatio tipahti kakkoseksi – Lukon tehopuolustaja tekemässä historiallisen tempun

Liigan tehokkaimman puolustajan titteli menee jakoon Lukon Jesse Virtasen ja Jukurien Miika Koiviston välillä.

Sensaatiomaista kautta pelaava Koivisto oli pitkään Liigan pisteahnein puolustaja. Raketin lailla pelipaikkansa elittiin noussut Koivisto on summannut 54 pelissä saldon 4+33=37.

Tiistaina hän menetti kärkipaikan Lukon Virtaselle, joka rohmusi HIFK-pelissä tehot 1+2. Virtanen on nyt pakkien pistehai kerättyään 56 pelissä pisteet 8+30=38.

Lukolla otteluita on jäljellä kolme ja Jukureilla kaksi. Virtanen on tällä tukevammin voitossa kiinni. Sopivaa on, että kaksikko ottaa torstai-iltana yhteen Raumalla.

Mikäli Virtanen pitää keulapaikkansa runkosarjan loppuun asti, niin hän tekee samalla seurahistoriaa. Yksikään Lukon pelaaja ei ole pystynyt voittamaan Liigan puolustajien pistepörssiä.

Lähimmäksi on päässyt Janne Niskala, joka jäi viime kaudella Pelicansin Juha Leimun taakse tasapistein kakkoseksi pienemmän maalisaldonsa takia.

Sekä Lukolla että Jukureilla on vielä teoreettinen mahdollisuus edetä pudotuspeleihin, mutta pelissä kannattaa seurata ensisijaisesti Liigan tehokkaimpien puolustajien välistä yhteenottoa.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!