© Kuva: Getty Images

Kovaa parjattu NHL-suomalaisveskari nollapeliin – ”Tuntuu erityisen hyvältä”

Dallas Starsin suomalainen veskarikaksikko Kari LehtonenAntti Niemi on pelannut epätasaisesti ja saanut paljon lokaa niskaansa koko kuluvan kauden.

Kun Stars pysäytti huippujoukkue San Jose Sharksin 1-0, ja Lehtonen torjui nollapelin, oli tunnelma kopissa luonnollisesti korkealla.

– Vuosi on ollut vaikea. Tällaisen pelin jälkeen tuntuu siksi erityisen hyvältä, Lehtonen sanoi Sports Daylle.

– Tapa, jolla pelasimme koko 60 minuuttia, oli siistiä. Jätkät blokkasivat kuteja ja hoitivat kaikki irtokiekot. He pelasivat yksinkertaisesti, eivät menettäneet kiekkoa niin kuin aiemmin.

Puolustus onkin ollut veskariosaston kanssa Dallasin suuri ongelma tällä kaudella. Lehtonen ja Niemi ovat usein jääneet hyvin yksin, kun alakerta ei ole tarjonnut tukea.

– Meidän keskittymisemme on ollut melkein joka harjoituksissa puolustamisessa, ja mielestäni puolustaminen ja kiekon kanssa oikeiden asioiden tekeminen olivat loistavalla tasolla tänään, päävalmentaja Lindy Ruff myönsi.

Nollapeli oli Lehtoselle kauden toinen, edellisestä on lähes neljä kuukautta aikaa. Koko kauden mitalla Lehtosen torjuntaprosentti on vaatimaton 90,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo ruma 2,89.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!