TPS ja HIFK kohtaavat tiistaina SM-liigan ensimmäisellä puolivälierän kierroksella Turussa. Moni odottaa runkosarjan kakkoseksi yltäneen turkulaisryhmän kävelevän kaudella aikaisemmin kompuroineen HIFK:n yli pitkässä sarjassa.

Helsinkiläisillä on erityisesti henkisellä puolella tapahtunut paljon kehitystä, joten se voi tehdä sarjasta erittäin tiukan. Lisäksi joukkue on voittaut edellisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän.

HIFK onnistui Kärppiä vastaan Oulussa katkaisemaan jatkoajan heti ensimmäisillä minuuteilla, minkä lisäksi se voitti toisessa kohtaamisessa vaativan kotiyleisön puolelleen ja sai siitä varmasti ämpärillisen itseluottamusta.

Säälipleijareihin joutuminen oli seuralle ja erityisesti pelaajille henkisellä puolella pahin kiirastuli, sillä joukkueelta odotettiin runkosarjassa huomattavasti enemmän. Henkisesti pahasta loukusta selviäminen voittajana voi hyvin näkyä rennompana tekemisenä puolivälierissä.

Lisäksi joukkuetta helpottaa se, että useat HIFK-pelaajat marssivat saman valmennuksen kanssa vuosi sitten finaaleihin asti. Yhteisten kokemusten kautta joukkueesta löytyy venymiskykyä tiukoissakin paikoissa, kuten sarja Kärppiä vastaan osoitti.

Täksi kaudeksi uudistunut puolustus mitataan vahvan TPS:n käsittelyssä, mutta odotettavissa on pitkä ja vaiherikas sarja.