Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on asetettu kolmen ottelun pelikieltoon torstain vastaisena yönä tehdystä taklauksestaan Pittsburgh Penguinsin hyökkääjään Jake Guentzeliin.

Ristolainen sai taklauksesta viiden minuutin jäähyn estämisestä ja pelirangaistuksen.

Guentzel loukkaantui pahasti tilanteessa, eikä kyennyt jatkamaan ottelua. Nuorella Penguins-hyökkääjällä diagnosoitiin aivotärähdys ottelun jälkeen.

– En halua satuttaa ketään. Se on paha juttu, että hän loukkaantui, kommentoi katuvainen Ristolainen Sporting News -lehden mukaan.

– En ottanut yhtään potkua luistimillani. Yritin antaa Guentzelille aikaa olla varuillaan ja sillä välin kun yritin katsoa häntä, yritin myös seurata kiekon menoa. Kiekko ei koskaan tullut hänelle. En huomannut sitä. Joten se oli noin puoli sekuntia. Siihen on paha reagoida, Ristolainen selittää.

Ristolainen joutuu olemaan sivussa joukkueensa otteluista Toronto Maple Leafsia, Florida Panthersia ja Columbus Blue Jacketsia vastaan.

NHL Player Safety

@NHLPlayerSafety
Buffalo’s Rasmus Ristolainen suspended three games for interference on Pittsburgh’s Jake Guentzel. nhl.com/video/ristolai…
nhl.com

Ristolainen suspended three games | NHL.com

Ristolainen suspended three games for interference