Huippulupauksen tapaus pisti NHL-seuran pahaan välikäteen – väliaikainen ratkaisu löytyi

© Kuva: Getty Images

Tällä kaudella jopa yllättävän hyvin NHL:ssä esiintynyt Ottawa Senators on ollut pahassa välikädessä huippulupaavan hyökkääjän Colin Whiten kanssa.

Kesällä 2015 ykköskierroksella Whiten varannut Senators on joutunut miettimään sitä, mitä se tekee yhdysvaltalaisen hyökkääjän kanssa.

White, 20, on ollut viime viikkojen aikana ison valinnan äärellä. Whiten piti päättää se, jatkaako hän Boston yliopistossa ja NCAA-sarjassa vai hyppääkö hän ammattilaiseksi.

Näistä kahdesta vaihtoehdosta valinta kohdistui jälkimmäiseen, kun White teki try-out -sopimuksen AHL-seuran Binghamton Senatorsin kanssa.

– Olemme innoissamme nähdessämme Colinin ottavan seuraavan askeleen hänen urallaan, kun hän ryhtyy ammattilaiseksi upean yliopistouran jälkeen, NHL-seura Senatorsin GM Pierre Dorion hehkutti seuran tiedotteessa.

– Juttelimme Colinin ja hänen leirinsä kanssa ja päädyimme siihen ratkaisuun, että haemme hänelle peliaikaa nyt AHL:stä, joka on hyvä liike hänen kehityksen kannalta tässä vaiheessa.

Whiten kohdalla Senatorsilla on ollut yksi iso ongelma.

Mikäli jenkkihyökkääjä pelaa yhdenkin NHL-ottelun tällä kaudella, sulaa hänen tulokassopimuksestaan yksi vuosi pois.

Alle 20-vuotialla pelaajilla on voimassa sääntö, jossa heidän tulokassopimuksensa siirtyy eteenpäin, mikäli he pelaavat alle 10 runkosarjaottelua kauden aikana.

White on kuitenkin täyttänyt jo 20 vuotta, joten hänen kohdallaan kyseinen pykälä ei ole voimassa.

Senators joutuu edelleen miettimään sitä, haluaako se polttaa yhden vuoden Whiten sopimuksesta jo nyt vai pitääkö se Whiten AHL:n puolella kevään ajan.

Boston yliopistojoukkuessa White on takonut viimeisen kahden kauden ajan kovaa jälkeä. Hän on ollut myös kovasti esillä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Esimerkiksi vuodenvaihteessa White takoi seitsemässä ottelussa tehot 7+1, kun USA nappasi kultaa Kanadassa järjestetyssä turnauksessa.