© Kuva: Juha Tamminen

Huippujännittävä viimeinen SM-liigan kierros edessä – näistä asioista pelataan

Maanantaina eletään SM-liigan runkosarjan ratkaisuhetkiä, kun joukkueet pelaavat viimeisen liigakierroksen ennen pudotuspelejä.

Tappara on varmistanut runkosarjan voiton jo aiemmin, mutta muut kärkipaikat ovat täysin auki ennen maanantai-iltaa.

Sijoista 2.-4. taistelevat TPS, KalPa ja JYP joutuvat laittamaan kaiken likoon, kun joukkueet ovat kahden sarjapisteen sisällä toisistaan.

JYP on neljäntenä 109 pisteellä, kun taas turkulaiset ovat toisena 111 pisteen turvin. KalPa on seurojen välissä 110 sarjapisteellä.

Yksikään kolmesta ei kohtaa toisiaan JYPin pelatessa yhdeksännen sijan varmistanutta HIFK:ta vastaan Helsingissä. KalPa puolestaan reissaa pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Lukon vieraaksi.

TPS on kolmikosta ainoa, joka pääsee pelaamaan kotihallissaan, missä se kohtaa elintärkeistä pisteistä pelaavan Porin Ässät.

Porilaisten panoksena ei ole enempää eikä vähempää kuin suorasta pudotuspelipaikasta pelaaminen. Joukkue on nyt kuudentena viivan yläpuolella, mutta edellisellä kierroksella tylysti 0-6 HIFK:lle hävinnyt joukkue on tasapisteissä viivan alapuolella olevien Kärppien ja Pelicansin kanssa.

Kärpät on jo pelannut kaikki ottelunsa, mutta Pelicans pelaa Mikkelissä pudotuspelien ulkopuolelle jäänyttä Jukureita vastaan, joten viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta käydään verinen taistelu porilaisten ja lahtelaisten välillä.

Kaikki jännittävän viimeisen liigakierroksen ottelut alkavat maanantaina kello 18.30.

Joukkueiden mahdolliset sijoitukset ennen maanantain kierrosta:

1. Tappara
2. TPS/KalPa/JYP
3. TPS/KalPa/JYP
4. TPS/KalPa/JYP
5. HPK
6. Ässät/Pelicans
———————————
7. Ässät/Pelicans/Kärpät
8. Pelicans/Kärpät
9. HIFK
10. Ilves
———————————
11. Jukurit
12. Lukko
13. KooKoo/Sport
14. KooKoo/Sport
15. SaiPa

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!