© Kuva: Getty Images

Huhu piti kutinsa – suomalaistähti kieltäytyi siirtymästä legendaariseen NHL-seuraan

Valtteri Filppula ei ollut halukas siirtymään Toronto Maple Leafsin vahvuuteen.

Kytkös Maple Leafsiin tuli esille sen jälkeen, kun Filppula oli kaupattu Tampa Bay Lightningista Philadelphia Flyersiin. Muun muassa Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Maple Leafs oli kiinnostunut suomalaisesta.

Filppula myöntää, että legendaarinen Original Six -seura oli hänen perässään. Hänellä oli ja on edelleen sopimuksessaan pykälä, jonka mukaan Filppulan ei tarvitse siirtyä Maple Leafsiin ilman pelaajan suostumusta.

Listalla on 16 seuraa, joihin Filppulan voi kaupata. Maple Leafs ei ollut nimettynä.

– Olin tehnyt listan aiemmin ja viime kesänä kävimme sen uudestaan läpi. Halusin pitää siitä kiinni, Filppula kertoi Sportsnetille.

Maple Leafs yritti houkutella Filppulaa Torontoon hänen entisellä valmentajallaan, Detroit Red Wingsista tutulla Mike Babcockilla.

– Hän opetti minua pelaamaan oikealla tavalla, pelaamaan ensin hyvin puolustuksellisesti ja sen jälkeen tapahtuu hyviä asioita hyökkäyspäässä. Olin todella onnekas, että Detroitissa oli niin paljon hyviä pelaajia seurattavana, Filppula kiitteli aikaansa Red Wingsissa.

Vaikka Babcock ei saanutkaan Filppulaa uudestaan joukkoihinsa, niin valmentaja puhui suomalaisesta kauniisti.

– Ensinnäkin, hän on todella hyvä ihminen, hän tekee asiat oikein ja on ammattilainen. Toiseksi, hän on todella hyvä luistelija, osaa pelata kiekon kanssa ja ilman sekä jakaa kiekkoa hyvin, Babcock kehui.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!