Ennakko-odotukset rajusti romukoppaan KalPan kohdalla – ”Sehän on vain illuusio”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

LAHTI. Ennen Pelicans-puolivälieräsarjan alkua KalPan kohdalla ilmoille tuli helposti kaksi oletusta.

Se vuodesta toiseen jauhettu kevään sulaminen ja se, miten KalPa tulisi jäämään Pelicansin fyysisyyden alle.

Onko jäänyt?

No ei.

Ainoa, missä KalPa on jäänyt jyrän alle, oli Taavi Vartiaisen taklaus. Siinäkin Vartiainen tuli hirvittävällä vauhdilla kolmantena miehenä tilanteeseen ja tuloksena oli kolmen ottelun pelikielto.

Muuten, kovan taistelun keskellä, KalPa on näyttänyt hurjaa sitkeyttä.

– Sehän on vain illuusio, että me oltaisiin jotenkin heikompia. Ehkä varressa ei ole niin paljoa mittaa, mutta kyllä me ollaan voimakkaita. Pystytään pelaamaan myös fyysistä peliä, KalPalle isona ratkaisijahahmona molemmissa otteluissa toiminut Janne Keränen sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Jätön, jätön, jätöt ovat luoneet vaikutelman siitä, että KalPa on pelkkä kiekottelujoukkue, joka pehmenee kevään tullessa vastaan.

Tosiasia on se, että KalPa on suoraviivaistanut peliään huomattavasti, eikä se ole alistunut Pelicansin horjuutteluyritysten keskellä.

– Tässä vaiheessa kautta tiedetään vastustajan vahvuudet, pelityylit, systeemit ja sapluunat. Kaikki tietävät sen, että mitä se kevään pelaaminen on. Ollaan käyty tiettyjä asioita läpi, mutta pyritään noudattamaan niitä omia asioita. Toistetaan niitä ja uskotaan siihen, että tavalla tai toisella löydetään se tapa voittaa, KalPan valmennukseen kuuluva Sami Kapanen käy läpi.

KalPan ja Pelicansin kohtaamiset eivät välttämättä kerää kaikista suurinta huomiota, kun samaan aikaan meneillään on Tampereen paikallinen sekä TPS:n ja HIFK:n välinen sarja.

Mutta fakta on se, että Kuopiossa ja Lahdessa tarjotaan kansalle loistavia näytöksiä. Aitoja pudotuspelivääntöjä.

– Tässä on vähän sellaista hegemoniaa syntymässä. Kummassakin pelissä on ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tiukkoja matseja molemmat. Jatkoerissä ratkaisut ja draamankaari on sitä kautta rakentunut, Kapanen summaa tähän mennessä nähtyä sarjaa.

Molemmat taistot ovat tosissaan edenneet jatkoeriin. Molemmissa ratkaisijan nimi on ollut sama:

Janne Keränen.

– Eivät nämä ole olleet helppoja iltoja ollenkaan. Onneksi oltiin taas sitkeitä, ratkaisija itse mietti toisen kohtaamisen jälkeen perjantaina.

– Kyllähän tämä sarja on vasta alussa. Eihän 2-0 ole vielä mitään. Tietysti onhan se kiva lähteä kolmanteen otteluun tuosta tilanteesta kuin jostain muusta. Mutta kyllä nämä ovat olleet niin tiukkoja vääntöjä, että voi kääntyä ihan miten vain.

KalPa ja Pelicans eivät pääse huilaamaan yhden päivän ajaksi, sillä homma jatkuu heti lauantaina.

Silloin ohjelmassa on kolmas ottelu Kuopiossa. Se on hyvin iso peli varsinkin Pelicansille.

– Se tulee hyvin nopeasti vastaan. Kumpi saa rivit nopeammin kasaan, on vahvoilla, Kapanen miettii, johon Keränen jatkaa:

– Pitää uskoa siihen omaan juttuun. Ja nyt kun mennään taas Kuopioon isoon kaukaloon, niin siellä pitää taas vain liikkua ja liikkua.

– Mikään ei muutu. On sitten tilanne 2-0, 1-1 tai 0-2, niin pitää pystyä jatkamaan omalla tyylillä. Pitää olla ne omat lainalaisuudet ja toteutustavat kohdillaan, Kapanen niputtaa.

Ilari Savonen, Lahti
Twitter: @ilarisavonen

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS