© Kuva: Getty Images

Asiantuntijalta yllättävä arvio – Auston Matthews jää kakkoseksi seurakaverilleen

NHL:n viime kesän ykkösvaraus ja laajalti hehkutettu Auston Matthews ei ole Toronto Maple Leafsin pelaamiseen eniten vaikuttava pelaaja.

Näin arvioi Sportsnetin asiantuntija John Shannon. Hän toi mielipiteensä ilmi vertailussa Matthewsin ja Maple Leafsin toisen superlupauksen eli Mitch Marnerin suhteen.

– Marner on joukkueen peliä edistävä tekijä. Niin hyvä kuin Matthews onkin, niin minusta Marner on ollut paljon vaikuttavampi tekijä Maple Leafsin pelaamiseen kuin Matthews, Shannon toteaa.

Florida Panthersin entinen päävalmentaja ja Columbus Blue Jacketsin pitkäaikainen GM Doug McLean pitää Matthewsia vahvimpana ehdokkaana vuoden tulokkaaksi, mutta antaa arvoa Marnerille.

– Monena vuonna hän olisi vuoden tulokas, mutta nyt tulokaspelaajia on poikkeuksellinen ryhmä, McLean viittaa muun muassa Matthewsiin ja Patrik Laineeseen.

Laitahyökkääjän paikalla operoiva Marner on kerännyt 60 ottelussa tehot 15+37=52. Häntä tehokkaampia tulokkaita ovat vain Matthews (65 peliä pistein 31+24=55) ja Laine (60 peliä pistein 32+27=59).

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!