Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho sai hienon tunnustuksen NHL:ltä maanantaina, kun hänet valittiin viikon ykköstähdeksi.

Aho teki viikon kolmessa ottelussa tehopisteet 4+1. Carolina voitti kaikki kolme otteluaan ja Aho teki kahdessa niistä voittomaalin.

– Tämä on uskomatonta. Me pelasimme hyvin yhteen ”Jordon” (Jordan Staal) ja ”Lindyn” (Elias Lindholm) kanssa. Tykkään pelata heidän kanssaan, kertoo Aho NHL.comille.

– Joukkueemme pelasi hyvin ja saimme kolme voittoa viime viikolla. Se oli täydellinen viikko meille.

Aho on tehnyt tällä kaudella 51 otteluun tehopisteet 16+15=31. Kärpät-kasvatti on joukkueensa pistepörssin toisena, sekä NHL:n tulokaspistepörssin kuudentena.

Ahon ruotsalainen ketjutoveri Lindholm antaa Aholle tunnustusta.

– Me kaikki tiedämme kuinka taitava hän on. On hauska katsoa hänen pelamistaan, kertoo Lindholm.

Carolinan päävalmentaja Bill Peters kertoo Ahon kääntävän päitä upealla pelaamisellaan.

– Muutaman kerran kun hän oli lähtemässä jäältä, hän luisteli muutaman tyypin ohi. He katsoivat hänen numeroaan ja nimeään, ja kysyivät: ”Kuka on tämä poika on?” Et tule pysymään piiloitettuna salaisuutena kauaan, kertoo Peters.

– Hän on hyvä pelaaja. Hän on viisas ja taisteluntahtoinen. Hänellä on todella hyvä taitotaso, kommentoi Peters viime viikolla NHL.comille.

Ahon pelaaminen on parantunut kauden edetessä ja mies itsekkin tiedostaa sen.

– Ensimmäiset 20 peliä olivat vaikeita minulle. Pelasin ihan ok, mutta en tehnyt maaleja, Aho kommentoi.

– Kaikki on kiinni itseluottamuksesta. Kun pelaat lisää pelejä, saat lisää maaleja ja pisteitä. Siitä tulee lisää itseluottamusta ja homma muuttuu helpommaksi.