Toisen kauden kirous on NHL:ssä tuttu termi sille, kun hyvän tulokaskauden jälkeen pelaaja ei onnistu yhtä hyvin toisella sesongillaan.

Siinä tilanteessa on Philadelphia Flyersin Shayne Gostisbehere tällä hetkellä. Viime kaudella tulokaspalkinto Calder Trophyn finalistiksi asti selvinnyt Gostisbehere ei tällä hetkellä mahdu joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon.

Tiistain vastaisena yönä pelattava ottelu St. Louis Bluesia vastaan on jenkkipakille jo kolmas peräkkäinen katsomon puolella. Yhteensä viltitys on viides tällä kaudella.

Edellisessä ottelussa Flyers hävisi 1-0 Los Angeles Kingsiä vastaan ja sai vain 17 laukausta koko ottelussa, mutta päävalmentaja Dave Hakstol oli silti joukkueensa esitykseen tyytyväinen, eikä lähtenyt sörkkimään kokoonpanoaan.

Hakstol ei NBC Sportsin mukaan ollut kovin innokas kysymyksestä, joka koski sitä, milloin Gostisbehere nähdään taas tositoimissa.

– Yritän vain valita parhaan mahdollisen kokoonpanon voittaakseni kiekko-otteluja. Näin se vain on, Hakstol sanoi kanavan mukaan.

Viime kaudella Gostisbehere tykitti viivasta 64 otteluun pisteet 17+29=49. Tällä kaudella 48 otteluun on kertynyt tehot 4+17=21 ja karmea tehotilasto -19.