Todella suosittua Puck Daddy -blogia pitävä toimittaja Greg Wyshynski otti kantaa Winnipeg Jetsin Patrik Laineen ja Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin kilpailuun. Runkosarjaa on jäljellä noin 20 ottelua ja miehet käyvät tiukkaa taistelua parhaalle tulokkaalle myönnettävästä Calder Trophysta.

Wyshynski nostaa kolme kohtaa mitkä puoltavat Matthesin valintaa.

1. Matthews tekee tulosta vähemmällä tuella ketjukavereilta. Jenkkisentteri pelaa Zach Hymanin ja Connor Brownin kanssa ja Laine pääsee pelaamaan Jetsien tähtipelaajien rinnalla.

2. Matthews johtaa laukaisutilastossa. Hän on laukonut 884 kertaa suomalaisen 648 laukausta vastaan. Tilasto on tulokkaalle historian parhaita.

3. Matthews on loistanut isoissa paikoissa. Neljä maalia debyyttiottelussa, kauniita maaleja ja esiintyminen NHL-juhlaottelussa.

Laine ei tarvitse kuitenkaan kuin yhden perustelun.

Mies johtaa tulokkaiden piste- ja maalipörssiä. Edellisen kerran tulokas on voittanut Calder-palkinnon, voittamatta maali- tai pistepörssiä oli kaudella 1998-1999.

Yleensä, kun tulokas voittaa Calderin, hän voittaa myös tulokkaiden maali- tai pistepörssin. Kun sama tulokas voittaa molemmat, on vastaan vaikea enää väittää mitään.