Suomalaisella superlupauksella pettymysten kausi – valmentajan palopuhe herätti

© Kuva: Juha Tamminen

Huippulupaus Kristian Vesalaisen kulunut kausi on sujunut mollivoittoisesti. Viime aikoina on nähty viitteitä paremmasta.

Vesalainen aloitti kautensa Ruotsin pääsarjan Frölundassa. Marraskuussa hyökkääjä siirtyi lainasopimuksella Liigaan HPK:n riveihin.

Vuodenvaihteen nuorten MM-kisat menivät niin Vesalaiselta kuin Nuorilta Leijonilta penkin alle. Vesalainen merkkautti karsintasarjan pelit mukaan lukien kuuteen peliin saldon 1+1.

– Koko kausi on ollut rankka. Se alkoi hyvin, mutta sitten se meni vain alaspäin, Vesalainen sanoi Göteborgs-Tidningenille.

Nuorten MM-kisojen jälkeen Vesalainen palasi takaisin Göteborgiin ja Frölundan vahvuuteen. Keskustelut päävalmentaja Roger Rönnbergin kanssa ovat vihdoin tuottaneet hedelmää.

– Olemme miettineet, että miten voisimme muuttaa hänen ajattelutapaansa. Hän on erittäin hyvä pelaamaan, mutta olemme keskustelleet mistä jääkiekko koostuu eli kilpailusta. Ehkä hän ei ole tehnyt sitä aiemmin, Rönnberg kuvaili.

Kahdessa viime pelissä Vesalainen on ollut selvästi sähäkämpi.

– Hän sai minut hereille, Vesalainen kiitteli päävalmentajaa.

– Ehkä olen pelannu hieman aggressiivisemmin. Juuri nyt tuntuu todella hyvältä. Toivottavasti jatkuu samalla tavalla, Vesalainen totesi.

17-vuotiaan Vesalaisen on povattu menevän ensi kesän NHL-drafin ensimmäisellä kierroksella. TSN:n tuoreimmassa rankingissa hän on sijalla 19.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.