Patrick Kanelta hehkutusta juniorivalmentajalleen – nyt kilpakumppaneina NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Harvemmin NHL-maailmassa hehkutetaan muiden joukkueiden valmentajia, mutta Patrick Kanella on hyvä syy kehua New Jersey Devilsin pääkäskijä John Hynesia.

Hynes oli nimittäin Kanen valmentaja Yhdysvaltojen nuorten pelaajien kehitysohjelmassa ennen tähtipelaajan NHL-uraa.

– Hän otti vakavasti sen, mitä teit jäällä ja sen ulkopuolella, ja uskon, että hän todella auttoi minua urallani ja kehittymään pelaajana, Kane kehui NHL.comin mukaan.

Kehitysohjelmasta Kane siirtyi OHL-seura London Knightsin kautta NHL:ään Chicago Blackhawksin paitaan kaudeksi 2007-08. Hynes siirtyi AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsiin kaksi vuotta myöhemmin. Vuonna 2015 Devils värväsi Hynesin.

– Hän on menestynyt jonkin verran NHL:ssä ja todennäköisesti ajan saatossa menestyy vielä enemmän. Mutta pelaajien motivoijana ja valmentajana, jolle haluaa pelata, hän on listan kärjessä, Kane hehkutti.

Kehut kulkevat myös toiseen suuntaan.

– Kun valmentaa jätkiä, joilla on [Kanen] potentiaali, ja huomaa, että hän maksimoi synnynnäisen lahjakkuutensa, se on erityistä. Patrick rakastaa peliä ja oli motivoitunut kilpailemaan. Hän oli liian pieni, eikä hänellä ollut voimaa, mutta hän oli dynaaminen hyökkäyspään pelaaja. Sen tiesi, että hänellä oli potentiaalia tulla nykyisenkaltainen pelaaja, kunhan hän pysyi terveenä, Hynes kertoo Chicago-tähdestä.