OULU. Lauantaina Kärpät ja Ässät kävivät sijoitusten kannalta tärkeän taiston Liigassa, sillä molemmat joukkueet kamppailevat samoista sijoituksista.

Itse ottelussa vastaan tuli eri käänteitä, mutta myös ikävä taklaus.

Toisessa erässä Kärppien hyökkääjä Saku Mäenalanen sai rajun tärskyn päähänsä Ässien Jyri Marttisen taklauksen myötä.

Marttinen itse oli hyvin pahoillaan tapahtuneesta ja piti sitä vahinkona (lue lisää).

Taklaus näytti kuitenkin niin livenä kuin videolta varsin rumalta. Se nostatti nopeasti kohua muun muassa sosiaalisessa mediassa.

– Eiköhän kaikki nähneet, että mitä siinä tapahtui. Harmittaa Sakun puolesta. Hän pelasi eilen hyvin ja aloitti nyt hyvin, mutta sitten jäi peli kesken, Kärppien kultakypärä Mika Pyörälä sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Marttinen kävi pyytelemässä anteeksi tapahtunutta pelin toisella erätauolla. Marttisen näkökantaa vahingosta Pyörälä ei täysin ostanut.

– Noh, en tiedä. Ainakin Jyrin mielestä se oli vahinko, mutta en tiedä siitä, että oliko, Pyörälä pyöritteli.

– Vähän liikaa on noita tapahtunut tällä kaudella, pistepörssin kärkipaikoilla keikkuva kokenut laituri tuumasi päähän kohdistuneista taklauksista.

– Eiväthän nuo ole kenellekään mukavannäköisiä, kun ne kohdistuvat päähän. Ei varmasti näytä uhrille eikä tekijälle hyvältä. Inhottavia asioita nuo ovat, eivätkä ne kuulu tähän lajiin, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen mietti samaisesta aiheesta.

Mäenalasen diagnoosi on todennäköisesti paha aivotärähdys, mille ei ole kuitenkaan vielä täyttä varmuutta.

Ilman yllätystä tiedossa on viikkojen huili.

Ässien leiristä Jyrki Aho toivoi kaikkea parasta Mäenalaselle.

– Ikävää, että tuollainen tapahtui. Toivottavasti mies on kunnossa.

– Se tilanne tuli niin nopeasti. Meidän toinen pakki teki pienen virheen siinä, mitä Marttinen lähti paikkaamaan. Mäenalanen haki samanaikaisesti harhautusta ja Marttinen oli jo päättänyt lähteä hakemaan taklausta. Marttinen ei ehtinyt reagoida enää omaan päätökseen. Tietysti ikävää, että tuli tuollainen isku.

Kummankaan leiristä ei lähdetty spekuloimaan mahdollisella pelikiellolla. Aho nosti omassa mielipiteensä ”pää alhaalla” -kortin esille.

– Totta kai olen omieni puolella, mutta pirun nopeasti tulevat nuo tilanteet. Kyllähän siinä Mäenalasen pää oli alhaalla ja hän lähti tekemään rohkeaa haastoa ja juuri sillä hetkellä tuli se taklaus.

– Sitä varten tässä Liigassa on kurinpito, että he siellä käsittelevät ja katsovat tuon. Mun mielestä se kurinpito toimii ihan hyvin. Eikä sillä ole mitään merkitystä, että mitä mieltä minä olen tai mitä mieltä joku muu tässä on. Kurinpitäjäthän tuon päättävät, Ahon kollega Suikkanen sanoi Kärppien puolelta.

Marttinen sai itse ottelussa tilanteesta ulosajon.

Kärpät puolestaan vei kamppailun nimiinsä lopulta voittomaalikilpailussa Toni Kähkösen ratkaisevan osuman myötä. Lukemat olivat Kärppien hyväksi 3-2.

Loukkaantumisen tuoman harmituksen keskellä Kärpät voi hieman hymyillä viikon pistesaalista, joka oli kolmesta ottelusta kahdeksan paunaa.

Kärpät kavensi nyt pisteellä Ässien etumatkaa. Porilaisjoukkue on seitsemäntenä 72 pisteellä. Kärpät taas on kahdeksantena 67 pisteellä.