Toronto Maple Leafsin riveissä kesän NHL-draftin ykkösvarauksen Auston Matthewsin lisäksi myös Mitch Marner on ollut mahtavassa iskussa koko kauden ajan.

Matthews ja Marner ovatkin kovia kilpailijoita Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjälle Patrik Laineelle vuoden tulokkaan -kilpailussa.

Laine ehti olla tammikuussa tovin ajan sivussa aivotärähdyksen takia. Matthews ja Marner sen sijaan ovat olleet terveinä koko kauden.

Paitsi että.

Marnerille ottelu Columbus Blue Jacketsia vastaan saattoi tuoda eteen huonoja uutisia. Tulokashyökkääjä nimittäin ajautui rajusti päin laitaa toisen erän loppuminuuteilla.

Tämän jälkeen hän luisteli suoraan vaihtopenkille, minne Marner jäi kuitenkin istumaan, eikä hän vielä tässä vaiheessa poistunut pukukopin puolelle.

Marner kuitenkin irvisteli jatkuvasti, kun hän yritti jatkaa peliä. Vaihtopenkillä kanadalaishyökkääjä piteli oikeaa olkapäätään ja lopulta hänen pelinsä jäi kesken kolmannessa erässä.

Se, että onko nyt kyseessä pahempi olkapäävamma, jäi arvoitukseksi.

– En tiedä vielä. Meidän pitää selvittää tilanne myöhemmin, Maple Leafsin päävalmetaja Mike Babcock sanoi Marnerin tilanteesta toimittajille Columbuksessa.

Marnerin peliaika Blue Jackets -ottelussa jäi alle 10 minuutin (9:56).

Tällä kaudella 56 ottelussa 19-vuotias hyökkääjä on nakuttanut tehot 15+33=48. Marner on tällä hetkellä tulokaspelaajien pistepörssin ykkösenä pisteen erolla ennen toisena tulevaa Lainetta.

Loukkaantumiseen johtanut tilanne näkyy ylhäältä sekä täältä.