NHL-mestarin veskarispekulaatioissa suomalaiset esillä – ”Keskusteluja on ollut”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL-markkinoilla yksi hyvin mielenkiintoinen aihe on se, mitä Dallas Stars tekee maalivahtitilanteensa kanssa.

Tuoreeltaan hallitsevan NHL-mestarin Pittsburgh Penguinsin Marc-Andre Fleuryä ollaan viety Dallasiin päin.

Ainakin huhuissa, joissa on perää ESPN:n toimittajan Pierre LeBrunin mukaan.

– Sen olen kuullut, että keskusteluja on ollut ainakin lähtökohtaisesti Pittsburghin ja Dallasin välillä Fleurystä. Mutta rauhoittelisin sen verran, että en usko minkään olevan meneillään juuri nyt. Mutta siellä on ollut selvästi keskusteluja ja joskus ne ovat sellaisia, että mikäli jossain vaiheessa pitää palata takaisin tilanteen äärelle, niin tietää ainakin millaisista hinnoista puhutaan. Mutta saa nähdä, LeBrun pyöritteli Toronto TSN 1050 -lähetyksessä.

Fleury on jumittunut Penguinsissa kakkosmaalivahdiksi Matt Murrayn taakse. Fleurystä Stars saisi kuitenkin varsin pätevän veskarin itselleen ja ainakin LeBrunin mukaan se saisi parannusta nykyiseen tilanteeseen.

– En usko, että Stars voi jatkaa tämän tilanteen kanssa tulevaisuuteen. Uskon, että he tulevat tekemään muutoksia joko jo nyt tai viimeistään kesällä. Uskon, että Jim Nill (Starsin GM) tietää sen. Hän ei sano sitä meille, mutta hän tulee tekemään tilanteelle jotain. Molemmilla nykyisillä veskareilla on vielä vuosi jäljellä sopimusta, mutta heidän on pakko tehdä jotain.

– Kaikki tämä ei johdu maalivahdeista, mutta he tarvivat torjuntoja yksinkertaisesti. He eivät vain voi jahdata illasta toiseen vastustajia, jotka pääsevät karkumatkalle.

Mikäli Stars nappaa treidillä Fleuryn, tietää se sitä, että toinen sen nykyisistä suomalaisveskareista, Antti Niemi tai Kari Lehtonen, matkaa puolestaan Pittsburghiin.

Todennäköisenä siirtyjänä ollaan pidetty Lehtosta, jolla palkkojen keskiarvo (5,9 miljoonaa dollaria) on lähellä sitä, mitä se on Fleuryllä (5,75 miljoonaa dollaria).

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!