Yhdeksän ottelun tappioputki, jonka aikana joukkue on saalistanut yhden pisteen. Edellisen 21 ottelun aikana tilille on kertynyt vain kaksi voittoa. 30 edellisestä voittoja on yhteensä neljä.

Colorado Avalanche on ollut suoranainen pisteautomaatti NHL:ssä viime aikoina. Viimeksi automaatilla kävi Los Angeles Kings, joka nappasi sarjajumbosta tyylipuhtaan 5-0-voiton. Sitä edeltäneessä ottelussa Anaheim Ducks nappasi täydet pisteet luvuin 5-1.

– Päästämme kymmenen maalia omiin. Kuinka voimme koskaan voittaa? kauppahuhuissa jo pitkään pyöritelty Avalanche-hyökkääjä Matt Duchene puhisi Denver Postille.

– En tiedä, mitä sanoa. Jossain vaiheessa dominoimme hyökkäyksessä, mutta emme saa maaleja. Emmekä saa pidettyä kiekkoa pois verkostamme – ikinä. Siksi meillä on joukkueena yksi huonoimmista vuosista pitkään pitkään aikaan. Äärimmäisen turhauttavaa.

48 ottelun jälkeen Avalanche on kerännyt yhteensä 13 voittoa ja 28 pistettä. Seura on matkalla yhteen huonoimmista tuloksista NHL:ssä tämän vuosikymmenen aikana. Kolme kautta sitten Buffalo Sabres keräsi 21 voittoa ja 52 pistettä koko kaudella.

– En rehellisesti sanottuna tiedä, mitä kertoisin, kapteeni Gabriel Landeskog sanoi.

– Yritämme niin kovaa kuin pystymme. Ehkä turhautumisemme ensimmäisten noin 40 pelin jälkeen alkaa näkyä. Ehkä yritämme liikaa.