Washington Capitals on jo vuosia kuulunut suurimpien ennakkosuosikkien joukkoon Stanley Cup -kilpailussa, eikä tilanne ole nyt erilainen: joukkue johtaa koko NHL:ää tällä hetkellä.

Tämän kauden jälkeen tilanne voi muuttua kuitenkin radikaalisti, sillä peräti kymmenen Capitals-runkopelaajan sopimukset loppuvat kesällä. Avainpelaajista muun muassa T.J Oshien, Justin Williamsin ja Karl Alznerin sopimukset ovat katkolla. Sen lisäksi yhden pelaajan seura menettää laajennusdrafissa Vegas Golden Knightsille.

– Capitals ei näytä samalta tämän kauden jälkeen, eikä ole varmaa, että joukkue saa enää ikinä yhtä lahjakasta ryhmää supertähtikapteeni Aleksandr Ovetshkinin ympärille, Washington Postin toimittaja Isabelle Khurshudyan pohti.

Khurshudyanin mukaan onkin mielenkiintoista nähdä, mitä joukkue tekee siirtorajalla. Capitals tuskin haluaa säätää liikaa menestysvalmista ryhmäänsä, mutta joukkueen on palkkakaton takia todennäköisesti vaikea koota yhtä hyvää ryhmää ensi kaudeksi. Voi siis olla, että joukkue pyrkii vahvistamaan ennestään vahvaa joukkuettaan maksimoidakseen mahdollisuutensa tällä kaudella.

Khurshudyanin mukaan joukkue saattaa yrittää metsästää etenkin pakkia siirtorajalla, kuten teki viime ja toissavuosina, mutta palkkakatto tekee omat rajoitteensa.

Uusien pelaajien hankkiminen voi myös tietysti rikkoa nykyisen, toimivan kemian.

– Hankimme joka vuosi pelaajia siirtorajalla, ja jätkillä kestää jonkin aikaa sopeutua joukkueeseen ja kulttuuriin, Capitals-valmentaja Barry Trotz sanoi.

Khurshudyan toteaakin, että todennäköisimmin joukkue pysyttelee siirtorajalla melko hiljaa.

– Vaikka Capitals tekisi kauppoja maaliskuun ensimmäiseen päivään mennessä, ne todennäköisesti eivät ole kovin näyttäviä, Khurshudyan mietti.