Detroit Red Wingsin ennätyksellinen 26 kauden pudotuspeliputki katkeaa suurella todennäköisyydellä tähän kauteen.

Seuralla on siitä huolimatta vielä Henrik Zetterbergin kaltaisia huippupelaajia. Mitä joukkueen siis pitäisi tehdä ennen siirtorajaa ja kauden jälkeen?

ESPN:n asiantuntijaraadilla on selvä mielipide asiaan.

– On aika myydä. On varmasti houkuttelevaa antaa nykyiselle ryhmälle mahdollisuus yrittää palata pudotuspelikilpailuun ja jatkaa pudotuspeliputkea, mutta olisi parempi liittyä myyjien joukkoon, kun myyntimarkkinat ovat vauhdissa, Craig Custance pohtii.

– Myy ja jälleenrakenna. Minulle ongelma on tällä hetkellä menestyksen epätodennäköisyys, Corey Pronman totesi.

Pierre LeBrun on jälleenrakentamisesta samaa mieltä, mutta lisää, että koko pakan räjäyttämisen sijaan olisi parempi korvat kokeneita pelaajia nuoremmilla, ja sillä tavalla pysyä kilpailukykyisenä heti.

Scott Burnside vertaa tilannetta kymmenen vuoden takaiseen, kun Red Wingsin menestysvuosien suurtähdistä olivat lähteneet esimerkiksi Brendan Shanahan ja Steve Yzerman, mutta joukkue löysi uusia tähtiä Zetterbergistä, Niklas Kronwallista ja Pavel Datsjukista.

Burnsiden mukaan vanhan rungon on siis lähdettävä, ja uusien huippupelaajien löydyttävä, vaikka se onkin todennäköisesti vaikeaa. Mutta Red Wings on pystynyt siihen ennenkin.

Ainoastaan Joe McDonald on täysin eri mieltä joukkueen suunnasta.

– Toki, he voisivat myydä siirtorajalla, mutta nuori runko tarvitsee vielä kypsymisaikaa. Nuo pelaajat voivat jälleen koota arvokasta kokemusta taistelemalla itsensä ylös sen sijaan, että heitettäisiin pyyhe kehään ja tehtäisiin siirtoja, joita ei haluta, McDonald ehdottaa.