Toronto Maple Leafsin riveissä Leo Komarov on hyvin uudenlaisen tilanteen äärellä.

Komarov, 30, on yhtäkkiä yksi pitkäaikaisimmista Maple Leafs -hahmoista ja hän on seuran konkaripelaajia.

Aiemmin NHL:ssä Komarov on ollut uusi kasvo, joka on tehnyt nopeasti vaikutuksen.

Nyt asetelma on kääntynyt.

Uusia hahmoja Maple Leafsissa pyörii tällä hetkellä vaikka kuinka paljon. Auston Matthews, Mitch Marner ja William Nylander ovat muun muassa tulokkaina takoneet kovaa jälkeä. Nikita Zaitsev on puolestaan hurmannut takalinjoilla.

– Tämä on erilaista kuin mitä se on ollut aiemmin, Komarov miettii Slam Canoen mukaan.

– Jos vaikka vertaa viime vuoteen, milloin meillä oli juuri ja juuri pari ketjua, jotka pystyivät tekemään maaleja, nyt niitä on neljä. Jokainen ketju pystyy tekemään tulosta.

Maple Leafsilla nuoret pelaajat ovat tehneet vaikutukset. Pisteitä he ovat takoneet yhteensä jo 205.

Mutta eivätpä ainoastaan tulokkaat ole olleet merkittävässä asemassa Maple Leafsin nousussa aivan pohjamudista ylöspäin.

Nazem Kadrilla on jo 20 maalia ja hän on menossa kohti uransa parasta kautta. James van Riemsdyk on tavoittelemassa 30 maalin kautta.

Uudelleenrakennuksen keskellä ollut seura on siis selkeästi oikeassa suunnassa.

– Ja mielestäni meillä on erittäin hyvä joukkuehenki. Naureskelemme ja vitsailemme. On mukavaa olla täällä, Komarov myöntää.

– Nuorukaiset eivät ole mitenkään itserakkaita, he ovat hyviä ihmisiä myös kaukalon ulkopuolella. Pidän siitä, suomalaishyökkääjä jatkoi.

Vaikka nuoria pelaajia tuodaan mukaan NHL:ään, täysi olettamus ei ole se, että homma lähtee automaattisesti rullaamaan.

– Nuorena pelaajana sitä yrittää tuoda energiaa ja tehdä töitä rajusti. Se on se, mitä pitää tehdä. Mutta sitä ei voi olla vain tyytyväinen siihen, että on NHL:ssä ja että jäisi sitten vain riviin seisomaan. Pitää pystyä saamaan asioita aikaiseksi, Komarov muistuttaa.

Tällä hetkellä Maple Leafs on omassa Atlantic-divisioonassa kolmantena. 52 ottelusta se on kerännyt kasaan 60 pistettä. Pudotuspeleihin pääsy on kovan taiston takana, sillä Maple Leafsin asema pudotuspelijoukkueena ei ole mitenkään kiveenhakattu. Boston Bruins on sen takana vain kahden pisteen päässä.